Hafta SonuKitapManşet

Cehennem – Dan Brown

0

Uzun metinler dikkatini dağıttığı için kısaları okumayı tercih ettiğini söyleyen eski İngilizce öğretmeni Dan Brown’un Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci’nin Şifresi ve Kayıp Sembol’deki kahramanı Robert Langdon, Cehennem’de de bir kez daha sahne alıyor. Şık tüvit takım elbiseli sembol bilim profesörü Langdon’ın yeni macerası Floransa’da başlıyor.

Başında bir kurşun yarasıyla hastanede gözlerini açan kahramanımız, daha kendine gelemeden peşindekilerden kaçmaya başlar. Üzerinde “biyometrik olarak mühürlenmiş metal bir kutu” taşıdığını öğrenir ve yeni sırları çözmek için Floransa ve Venedik’in ardından İstanbul’a da uğrar.

Cehennem - Dan Brown

Dünya nüfusunun hızlı artışı nedeni ile insan neslinin 100 yıl içinde tükeneceğini düşünen, bunu engellemek için ölümcül bir virüs üreten çılgın bir deha, insanlığın 1/3’inin yok olacağı bir salgını başlatmak üzeredir. Bu kişi intihar etmiştir ve virüsün aktif hale gelmesine çok az süre kalmıştır. Virüsün yerinin bulunması, insanlık soyu –en azından 2,5 milyar insan– için tek umut kahramanımız Robert Langdon’dır.

Geçtiği mekânlar itibariyle Türkiyeli okurlar için özel olan bu kitapta, Aya Sofya, Mısır Çarşısı, Sultanahmet, Yerebatan Sarnıç’ı, Galata Köprüsü gibi tarihi mekânlar karşımıza çıkıyor.

Roman, Dante’nin İlahi Komedyası üzerine kurulu, sık sık İlahi Komedya’ya atıf yapılırken adını da aynı kitabın Cehennem bölümünden almıştır.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/dan-brownun-cehennem-kitabinin-konusu-nedir

 

Mehmet Fırat Pürselim

3mehmet fırat pürselim

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.