Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

ÇEHAV: Jandarma ve polis Akbelen’i terk etmeli, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalı

0

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV), Muğla sınırlarındaki Akbelen Ormanı‘nda ağaç kesimine yönelik izinlerin 2021 yılında son bulduğunu, 24 Temmuz’dan bu yana kesimlerin izinsiz olarak yapıldığını açıkladı.

ÇEHAV, sosyal medya platformu Twitter üzerinde yaptığı açıklamada 28 Kasım 2020 tarihinde 780 bin 639 metrekarelik ormanlık alanda Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. adına tesis edilen orman kesim izninin 28 Aralık 2021 tarihinde sona erdiğine yer verdi.

Dava konusu orman izninin süresinin bitmesine rağmen idare tarafından orman izninin uzatılmasına dair bir işlem yapılmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi.

Orman Genel Müdürlüğü firmanın 7 Ekim 2021’de süre uzatım başvurusu yaptığını ileri sürmektedir. Ancak süre uzatım başvurusu yapılan tarihte dava konusu idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma kararı vardır. Başvuru tarihinde yürütmesi durdurulmuş o an itibariyle hukuken bir varlığı bulunmayan orman kesim izninin süresini uzatmak hukuken mümkün değildir.”

‘Kolluğun tüm müdahaleleri hukuksuzdur’

Kesimin başladığı 24 Temmuz 2023 tarihinden bugüne kadar ki tüm kesimlerin hukuksuz olduğunu vurgulayan ÇEHAV, şunlar kaydetti:

“Ayrıca kolluğun tüm müdahaleleri, tüm yakalama ve gözaltına alma işlemleri ve buna dayalı olarak verilen tüm Sulh Ceza Hakimliği kararları hukuksuzdur. Kesim derhal durdurulmalı, Jandarma ve polis sahayı terk etmeli ve hukuka aykırı işlemlerin tüm sorumluları hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.