ManşetTürkiye

CB seçimlerinde sürpriz yok: Afedersiniz Erdoğan

0

Bugün yapılan Cumseçim sandığıhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oy verme işlemleri tamamlandı. Açılan sandık sonuçlarına göre büyük bir sürpriz yaşanmayacak ve seçim sonuçları Konda başta olmak üzere ciddi kamuoyu araştırma şirke sonuçlarını büyük ölçüde teyid edecek.

Milliyet gazetesinin internet sitesinde yer alan ilk sonuçlara göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 61 ilde seçimi önde götürüyor. “Çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu 12, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ise 8 ilde önde gözüküyor.

Seçim sonuçlarına ilişkin Anadolu Ajansı ve  Cihan Ajansı arasında geçtiğimiz yerel seçimlerde yaşanan gerginlik seçim sonuçlarının akmaya başladığı ilk dakikalarda tekrar yaşandı ve iki ajanstan çelişkili sonuçlar geldi. Ancak ilerleyen dakikalarda  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın farklı bir şekilde önde olacağını gösteriyor. Bu durumda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması sürpriz olmayacak.

Seçim sonuçlarının şimdi merak edilen noktası ilk turda HDP oylarını artırmış görünen Selahattin Demirtaş’ın HDP için psikolojik sınır olan %1o barajının üzerine çıkıp çıkamayacağı.

 

Yeşil Gazete

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.