KadınManşet

Çaykur Genel Müdürü’nden “Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” iddiasına açıklama

0

Türkiyeli kadın sporcular hem ülkemizdeki hem de dünyadaki başarılarıyla gündemde yer alırken, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kadın sporcular hakkında tartışma yaratan sözler ile gündeme geldi.

“Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” dediği öne sürülen Sütlüoğlu iddiaları yalanlayarak “Aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı, söz konusu bayan spor kulübünü de alet etmek suretiyle hakkımda yalan haber üretildi” açıklamasında bulundu.

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol Takımı İkinci Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaattin Onay, Telekulis programında, kulüp başkanı İdris Ocak ve yanındaki bir kişinin “karınca kararınca” destek istemek için Sütlüoğlu’nun yanına gittiğini söylemişti.

Onay, canlı yayında Çaykur genel müdürünün “Bayan sporculara yardım etmem, günahtır” dediğini iddia etmişti.

Onay şu sözlerle Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nu şu sözlerle eleştirmişti.

“Kadın futbol takımı kulüp başkanımız İdris Ocak, sayın genel müdürümüze giderek kulübün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da ‘Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım için de pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Kadın sporculara yardım yapmam günahtır’ diyerek bu mevzuyu kapatıyor.”

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’ndan ‘günah’ iddiasına açıklama

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, hakkında ‘bayan spor takımlarına destek vermenin günah’ olduğunu söylediği yönünde ortaya atılan iddialara yazılı açıklama ile cevap verdi.

Sütlüoğlu, kendisi ve kurumu ile ilgili gerçeği yansıtmayan, tamamen hayal mahsulü haberler yapıldığını belirterek iddiaların şahsı ve temsil ettiği kurumla örtüşmediğini açıkladı. Çaykur’un bir fetva makamı olmadığını belirten Sütlüoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz atasözünde ifade edildiği üzere; geçmişte bayan spor takımlarımıza herhangi bir destek verilmediği halde tarafımca bayan spor takımlarımıza da destek verilmeye başlanmıştır. Bu desteklere bakılarak bile bahis konusu sözleri ifade edemeyeceğim sonucuna kolayca ulaşılacaktır. Bayan spor takımlarına desteğimin somut göstergesi olarak çok yoğun işlerime rağmen, milli başarılara imza atan Ardeşen GSK bayan hentbol takımımızla beraber Avrupa Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında takımımızı yalnız bırakmamak için İsveç’in Höör Kentinde oynanan karşılaşmayı bizzat yerinde izleyerek bayan sporcu kardeşlerimize olan maddi desteklerimiz yanında manevi desteğimizi de sunmuş bulunmaktayım.”

“Çaykur kadın sporculara her daim destek olmuştur”

Çaykur’un her daim bayanların yer aldığı takımlara destek olduğunu ifade eden Sütlüoğlu’nun açıklaması şöyle sürdü:

“2013-2018 yılları arasında 5 bayan takımına 16 kez sponsor olduk. Bu takımlar sırasıyla şunlardır: Ardeşen GSK Hentbol, Zağnos Spor Hentbol, İdmanocağı Voleybol, Pazarspor Hentbol, Özel Kaçkar Koleji Voleybol. Bu takımların hepsi bayanlardan oluşmaktadır. Bu konuda tavrımız nettir. Bu güne kadar Çaykur’da cinsiyet ayrımı yapılmamıştır. Hal böyle iken; benim şahsımda Çaykur’u yıpratma girişimi hem Doğu Karadeniz hem de ülke ekonomisine ihanettir. Türkiye’nin göz bebeği olan bir kuruluşun bu şekilde asparagas haberlerle yıpratılması bizleri üzmüştür. Bu şekilde yıpratma kampanyalarına kalkışanlar yanlış içerisindedir ve Rize’de şahsımla sürtüşmeyi kendisine iş edinen birtakım özel maksatlı kişilerin de medya mensubu görünümü altında buna çanak tutması Rize kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır.”

“Aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı yalan haber üretildi”

Doğu Karadeniz bölgemizdeki çay tarımında birinci derecede emek ve mesai harcayan kadınlarla aynı şekilde çay tüketiminde marka tercihinde belirleyici olan kadınların değerini ve saygınlığını en üst düzeyden takdir ettiklerini ifade eden Sütlüoğlu,”Bu asparagas haberi yapanlar Çaykur ile toplumun temel taşı olan hanım kardeşlerimiz arasına nifak sokmak gibi bir neticeyi de amaçlamaktadırlar. Biz, şu vakitte dahi yurt dışında özellikle riskli bölgelerde canımızı ortaya koyarak ihracatımızı arttırmak için çalışmalar yaparken bazı art niyetli kimselerin çalışmalarımızı hiçe sayıp bizi yıpratmaya çalışması topluma emek üreten herkes adına üzüntü verici bir durumdur. Sorumlular hakkında yasal yollara başvurulacaktır. Sonuç olarak; haberdeki ifadeyi kullanmadığımı, bir spor kulübü yetkilisinin vaktiyle kendisinin yapmakta olduğu televizyon programı için talep ettiği aşırı bütçeli sponsorluk talebinin kabul edilmeyişinden dolayı, söz konusu bayan spor kulübünü de alet etmek suretiyle hakkımda yalan haber üretildiğini, bu konuda yurt dışı dönüşüm sonrasında daha geniş açıklama yapacağımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım” ifadelerine yer verdi.

Yeşilçay Spor Kulübü Başkanı ve Kadın Futbol Takımı Antrenörü İdris Ocak, olayın kamuoyunda duyulmasının ardından takımdaki sporcuların da morallerinin bozulduğunu belirtti. Ocak, “Kamuoyunun bizi sahiplenmesi çok güzel, ama Çaykur ve bölge insanına yapılan hakaret ve karşı protestolar bizi de yaralar. Biz de buranın insanıyız, unutulmasın” dedi.

CHP Rize İl Örgütleri adına yazılı bir basın açıklaması yapan Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Sütlüoğlu’nun, özür dileyerek görevinden ayrılması gerektiğini kaydetti.

Meclis’e taşındı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun “Kadın sporculara yardım etmek günahtır” sözü, CHP PM üyesi İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından TBMM’ye taşındı. İlgezdi, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. CHP’li vekil, Çaykur Genel Müdürü hakkında soruşturma açılmasını da talep etti.

İlgezdi soru önergesinde, “Sosyal devlet” anlayışına açıkça aykırı olan bu söylem aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “laik” karakterine de aykırıdır” diyerek “Sütlüoğlu hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

 

(Hürriyet, Cumhuriyet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.