Doğa MücadelesiManşet

Çaykara’da HES isyanı

0

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesinde yapılan Hidroelektrik Santralinin (HES) yapımına karşı çıkan yöre sakinleri, iş makinesini ve bir aracı yaktı.

Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde bulunan Karaçam Beldesi Derebaşı Hidroelektrik Santrali şantiyesi, santralin kurulmasına karşı çıkan yöre sakinleri tarafından basıldı. Dün gece saat 04.00 sularında santralin yol çalışmasında yer alan şantiyeye gelen yüzü kapalı 10 kişilik bir grup, şantiyeye ait bir kepçe ile bir aracı ateşe verdi. Olay esnasında güvenlikçi ve işçiler ile grup arasında kavga çıktı. Olay sonrasında bölgede inceleme başlatan jandarma, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili konuşan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, şunları söyledi:

“İnşaatta kullanılan bir iş makinesi ile bir binek araca, inşaata karşı çıkanlar tarafından molotof kokteyli atıldı. Yangın sonucu iş makinesi kullanılamaz hale gelirken, binek araç da zarar meydana geldi. Saldırı, HES inşaatına karşı çıkan kişiler tarafından yapıldığı tespit edildi. Güvenlik güçlerimiz olayın ardından, eylemi gerçekleştiren sekiz kişinin kimliklerini belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda dört kişi gözaltına alındı. Diğer kişilerin yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.”

Kızılcık, gözaltında olan kişilerin sorgularının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

(Emek Dünyası)

You may also like

Comments

Comments are closed.