ManşetTürkiye

Çarşı’ya darbe suçlaması yönelten iddianame kabul edildi

0

Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, 35 kişi “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle” suçlanıyor. Yargılama 16 Aralık’ta başlayacak.

16 Çarşı...

Beşiktaş ’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından düzenlenen iddianamede, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenenler, ‘hükümeti devirmeye teşebbüs ve darbe girişimi’yle suçlandılar.

Savcının ‘hükümete darbe’ olarak nitelendirdiği soruşturmayı başlatan savcı ise Muammer Akkaş’tı. Gezi eylemleri sonrasında Çarşı üyelerine ilk sorguyu yapan Akkaş, ‘paralel yapı’ soruşturması sonrasında Tekirdağ’a tayin edilmişti.

Gezi eylemleri nedeniyle Haziran 2013’teki operasyonda Çarşı grubu liderleri Numan Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ve Halil İbrahim Erol’un da aralarında bulunduğu isimler gözaltına alınıp tutuklanmış, itiraz üzerine serbest bırakılmışlardı. Yaklaşık bir senedir devam eden soruşturma sonunda savcılık, 35 kişi hakkında 38 sayfalık iddianame hazırladı. 9 polisin müşteki olduğu iddianamede, şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra 2 yıldan 50 yıla kadar ceza istendi.

Şüphelilerin hükümeti devirme amaçları olduğuna delil olarak telefon görüşmeleri gösterildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.