KitapManşet

Carrie Visintainer’ın kaleme aldığı ‘Yabanıl Anne’ artık Türkçe

0

Yeni İnsan Yayınevi, Edebiyat Serisi’ne Carrie Visintainer’in kaleme aldığı, Seçil Karagülle’nin Türkçeye kazandırdığı “Yabanıl Anne” başlıklı kitabı ekledi.

Yabanıl insan doğasının bir kutlaması olan ve otobiyografik özellikler taşıyan roman, özgür bir ruh olan Carrie’nin anne olduktan sonra toplumun “annelik öğretileri” ile yaşadığı çatışmayı ve bu çatışmadan benliğini kaybetmeden çıkışını anlatıyor.

Doğanın çağrısına kulak veriş

Romanın başkarakteri olan Carrie, doğaya sonsuz bir sadakatle bağlı. Ağaçların serinliğini, denizin hırçınlığını; dağların başı yüksek duruşunu seviyor. Yeni maceralara atılmak, bedeninin ve kalbinin ritmini dinlemek onu doğanın amansız çağrısına kulak vermekten alıkoyamıyor. Bu sebeple kimi zaman motoruna atlıyor ve dağlara yolculuk ediyor kimi zaman tepelere koşarak tırmanıp bir ağaca yaslanarak doğayı dinliyor.

Tüm bunları yaparken yalnız olmak gibi bir kaygısı yok çünkü onu çok seven yol arkadaşı her zaman yanı başında oluyor. Yalnız başına yaptığı seyahatlerde ise onu anlayışla karşılayarak özel yaşamına yer açıyor. Bir çocukları olacağını öğrendiklerinde ise içlerinde barındırdıkları sevgi büyüyor, bir kişiye daha yer açılıyor: Jake için…

Carrie Visintainer

Yeni bir macera olarak annelik

Tüm bu huzurun ortasında Carrie’yi yeni bir macera bekliyor: Anne olmak! Aslında onun zorlandığı şey karnında taşıdığı cana vereceği sevgi ya da onu yetiştirmek değil. Toplumun dayattığı annelik klişeleri. Bir anne tek başına seyahat edebilir mi? Hem de çocuğunu babasına emanet ederek… Bir anne sırt çantasını alıp dağlara tırmanabilir mi? Ya İtalya gezisi?

Bu kitap bizlere yabanıl bir annenin bu sorular ekseninde nasıl savrulduğunun öyküsünü sunuyor. Annelik klişelerine boyun eğmeyen, ezber bozan; özgür ruhlu bir anne çıkarıyor karşımıza. Hem özgür bir birey hem iyi bir ebeveyn olmanın mümkün olduğunu gösteriyor.  Kimi zaman güldüren, kimi zaman duygulandıran Yabanıl Anne, “ben” olmaya çalışan herkesi önüne yeni rotalar çizerek özgürleştirecek güce sahip.

Carrie Visintainer

Carrie Visintainer bağımsız bir yazar. Aynı zamanda, insanlara “vahşi” benliklerini özgür bırakmaları ve kucaklamaları konusunda güç veren Free Your Wild’ın kurucusu. Visintainer’in moleküler biyoloji ve genetik alanında Minnesota Üniversitesi’nden Master derecesi var. Bu kitap, yazarın ilk kitabı.

Seçil Karagülle

Seçil Karagülle, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde tamamladıktan sonra bilişim sektöründe farklı görevler üstlendi. Kariyerine bilişim ve dijital tasarım alanlarında proje yöneticisi olarak devam ediyor.

Profesyonel hayatının yanı sıra, kısa filmler için alt yazı hazırlayarak başladığı çeviri hayatını, İngilizceden makale ve kitap çevirileri yaparak sürdürüyor.

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.