ManşetTürkiye

“Çapulcu musun vay vay!” 19 Mayıs’ta, penguenleri ile ünlü NTV kuşağında

0

Gezi Parkı Nöbeti sırıasında marş haline gelen parçalardan “Çapulcu musun vay vay!” iki sene sonra penguen belgeselleri ile Gezi Parkı’na bambaşka anlamlar katan NTV’de.

55.Boğaziçi Caz Korosu

Boğaziçi Caz Korosu, NTV’deki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı özel yayınına katıldığı NTV canlı yayındaAtatürk’ün en sevdiği şarkılardan “Entarisi Ala Benziyor”u seslendirken şarkının son kıtasın, “Çapulcu musun vay vay” ile bitirdi.

https://youtu.be/j8T9atpqj0Y

1 Haziran 2013’de Gezi Parkı kurtarılarak halkın eline geçtiği dönemde de Boğaziçi Caz Korosu, “Entarisi Ala Benziyor’un bestesinden esinle seslendirdikleri “Çapulcu musun Vay Vay!” ile Gezi Parkı Nöbeti’nde bulunanların inancını pekiştirmişti.

“Çapulcu” deyimi ise Gezi Parkı’nda sadece yaşam alanlarının savunmak amacında olan nöbetçilere o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bunlar çapulcu” hitabından kaynaklanıyor.

“Evet, çapulcuyuz” diyen Gezi Parkı Nöbetçileri bu hitabın şarkılarını yapmış, ingilizce fiil çekimleri bile o dönem yaygınlaşmıştı. Hatta, “The Chapulling” terimi bu anlamı ile ingilizceye bile girmişti.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.