Kültür-SanatManşet

Boğaziçi Caz Korosu sponsor bulunamadığı için ABD’de mahsur.

0

Dünya şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu, Amerika’da katıldıkları World Choir Games 2012 katılım payı için sponsor bulamamaları nedeni ile mahsur kalma tehlikesi ile karşı karşıya…

İstanbul Metrosu’nda icra ettikleri Elvis Presley’in “The Battle of Jericho” parçasının sosyal medyada yayılması ile ülke çapında tanınan koro birçok televizyon yayınına katılmış, ABD’deki yarışmaya katılım için sponsor bulmaları gerektiğini aktarmıştı. Metrodaki enfes konseri buradan izlemek mümkün.

90 ülkeden 400’den fazla koronun katıldığı, dünyanın en prestijli koral müzik etkinliği olan World Choir Games 2012’de şampiyonluk için yarışan genç şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, sponsor desteği bulamadığı için organizasyonun ücretini ödemekte zorluk çekiyor. Ödemenin yapılmaması durumunda koro, pasaportlarına el konulması ve konakladıkları otelde rehin kalma tehlikesi altında.

4-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenen yarışmalarda Karma Korolar, Folklor ve Çağdaş Müzik olmak üzere üç farklı kategoride Türkiye’yi temsil eden Boğaziçi Caz Korosu, yarışmanın ilk haftasında Karma Korolar kategorisinde dünya üçüncüsü ve Folklor Kategorisinde ise dünya beşincisi olarak iki “Altın Madalya” kazandı.

Yakın çevrelerinden aldıkları 100.000 Dolar’lık borçla uçak biletlerini denkleştiren 43 kişilik koro, yaklaşık 45.000 Dolar tutarındaki katılım ve konaklama ücretini ödeyemedikleri için çaresizlik içinde acilen sponsor desteği arıyor.

Boğaziçi Caz Korosu, 13 Temmuz Cuma günü World Choir Games 2012’de yerel saat ile 13:00’te (GMT-5) Cincinnati Masonic Center’da Çağdaş Müzik Kategorisinde yarışacak, 14 Temmuz Cumartesi günü festivalin kapanış seremonisinde sahne alacak.

Boğaziçi Caz Korosu’na sponsor olmak isteyen kişi ve kurumlar, destek için [email protected] ve [email protected] adreslerinden ilgili isimlerle irtibat kurabilirler.

(ntvmsnbc, Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.