Kültür-SanatManşet

Cannes’da Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan’a

0

Nuri Bilge Ceylan yönetmenliğini yaptığı “Kış Uykusu” filmi ile 67.Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye’yi kazandı.

Nuri Bilge Ceylan ödülünü alırken yaptığı konuşmada Türkiye sinemasının 100.yılı olduğunu ve rastlantının çok güzel olduğunu söyledi. Ceylan Altın Palmiye’yi geçtiğimiz yılda hayatını kaybeden Türkiye’nin gençlerine ve  Türkiye’nin tüm genç insanlarına adadı.

Nuri-Bilge-Ceylan-930X620_scalewidth_630

Cannes Film Festivali jüri başkanı Jane Campion “Kış Uykusu” için “Filmi seyretmeden önce biraz çekinceliydim. Tanrım! İhtiyaç molası vermem gerekecek diye düşünüyordum. Fakat koltuğuma oturdum ve film o kadar harika bir ritmde ilerledi ki beni hemen içine çekti. Birkaç saat daha seyredebilirdim. Tek kelimeyle başyapıt. Filmin esas kabiliyeti ne kadar dürüst olduğu. Fazlasıyla merhametsiz. Eğer Nuri Bilge Ceylan kadar dürüst olma cesareti gösterebilseydim kendimle gurur duyardım” dedi.

Nuri Bilge Ceylan’dan önce Yılmaz Güney 1982 yılında “Yol” filmi ile Altın Palmiye’yi kazanmıştı.

Nuri Bilge Ceylan ise altıncı kez katıldıuğı Cannes’da daha önce “Uzak” ile Jüri Büyük Ödülü’nü , “İklimler” ile FIPRESCI ödülünü, “Üç Maymun” ile en iyi yönetmen ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” ile Jüri Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.