Doğa MücadelesiManşet

[Canlı Yayın] Sinop’ta Çevre için Medya ve İletişim Ağı çalıştayı

0
Foto: Pınar Demircan

Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı, Avrupa Birliği, Avrupa Bakanlığı desteği ve Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında Karadeniz’de yürütülen Çevre için Medya ve İletişim Ağı projesi bugün (8 Ağustos Cumartesi) Sinop Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay ile devam ediyor. Yeşil Gazete İklim ve Enerji Haberleri editörü Pınar Demircan‘ın da katılımcıları arasında bulunduğu ve saat 11:00’de başlayan çalıştay 16:00’ya kadar devam edecek.

Foto: Pınar Demircan

Foto: Pınar Demircan

Çalıştay katılımcıları arasında Fukşima, Nükleersiz.org ve Yeşil Gazete hakkında bilgi verecek olan Yeşil Gazete’den Pınar Demircan’ın yanısıra, Ankara Çevre Mühendisleri Odası’ndan Baran Bozoğlu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Demir, İstanbul’dan gazeteci belgeselci Nazım Alpman, İzmir’den gazeteci Özer Akdemir, Sinop Nükleer Karşıtı Platform’dan Zeki Karataş, Ankara’dan bilgisayar uzmanı İlker Bekarslan ve avukat Özgürel Başaran ile Merzifon Çevre Platformu’ndan Eylem Oktay bulunuyor.

5

saat 11:00’de başlayan çalıştay ile gazetemize anlık bilgi geçen Pınar Demircan’ın gelişmeleri şu şekilde aktardı.

“Su küresel ticaret konusu yapılamaz” diyerek sözlerine başlayan 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Demir, Ülkelerarası savaşı değil barış konusunu gçclendirmeliyiz konusunu vurgulayarak, “Su toplumsal bir degerdir. Gekin suyumuza sahip çıkalım. Çukurova tarım alanıydı endüstri bölgesi oldu. Tarım alanlarımızı kaybediyoruz” şeklinde konuştu.

Çalıştay şu anda (12:45) Özer Akdemir‘in konuşması ile devam ediyor.

Muhabirimiz Pınar Demircan’dan bilgi geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.