ManşetSivil Toplum

68 Baharı’ndan 45 yıl sonra Gezi Parkı’nda 2013 Baharı

0

Ve oldu. Türkiye’de olmaz denilen en sonunda oldu. 68 Mayıs’ında ya da daha bilinen adı ile 68 Bahar’ında  “ahh o günlerde keşke biz de olsaydık” diye iç geçirdiğimiz, Paris’te, Prag’da olmak istediğimiz günler şimdi Taksim’de Gezi Parkı’nda yaşanıyor.

2011 Kasım’ında Arap Baharı’nın fitilinin ateşlendiği Tunus’ta, Mısır’ın Tahrir (Özgürlük) Meydanında yaşananlar şimdi İstanbul’da İstiklal (Özgürlük) Caddesi’nin 50 metre yakınındaki Gezi Parkı’nda yaşanıyor. İşte bu da 2013 İstanbul Baharı, Taksim Baharı, Gezi Parkı Baharı. Bizim de içinde yaşadığımız, kendi ülkemizde şu an yaşanmakta olan Türkiye Baharı.

Şimdi herkes Gezi Parkı’nda, özgürlük isteyenler, bir tek ağacın yok edilmesine bile tahammül edemeyenler, nefes alacak bir alan bile bırakmamayı kendine amaç edinmiş yönetici elitine “Hayır” diyen herkes Gezi Parkı Nobeti’nde. Gezi Parkında bulunanlar on bin üzerinde insanın parkta olduğu bilgisini iletiyorlar.

2013 Baharı, 2013 Mayıs’ı,  Gezi Parkı Baharı’nın üçüncü günü akşamından notlar

Canlı Yayınımıza Siz de Destek Verin

Taksim Gezi Parkı canlı yayınımıza katkıda bulunmak için [email protected] adresine her türlü bilgi/belge/resim ve detay gönderebilirsiniz.

#geziyegeziyekazanacağız #DirenGeziParkı #OccupyGezi

00:38


Niye mi Gezi Parkı’nda nöbet tutuyorlar? Bu çocuğun da çocuğu dünyaya gözlerini açtığında aynı sevinçle sarılacağı ağaç gövdeleri Gezi Parkı’nda bulunabilsin diye.

00:20


Okan Bayülgen Gezi Parkını koruyan nöbetçilere kitap okumak üzere parka geldi. Paylaş.com üzerinden izleyebilirsiniz.

Bayülgen kitap okumaya başlamadan önce şu açıklamayı yaptı

“Ben aslında gezi parkında uyuyanlara onlar dinlenirken kitap okuyayım diye düşünmüştüm. Bu kadar, onbinlerce insanı beklemiyordum doğrusu. Bu akşam Gezi Parkı’na, burada bekleyen kadın ve erkeklere, ağaçları korumak için nöbet tutanlara kitap okuyacağım. Dünyanın neresinde bir park, o parkı korumak için işgal edilir. Böyle bir güzelliği nasıl görmezler. İnsanın tabiatına karşı gelmeyiniz.”

ve Okan Bayülgen, Goethe’nin ölümsüz eseri “Genç Werther’in Acıları”nı Gezi Parkını bekleyen nöbetçilere okumaya başladı.


23:20


Bu sabah olduğu gibi yarın sabah da müdahale olacağı söylentileri dolaşıyor. Jammerlar ile iletişimi tamamen kesme çalışmaları da bu söylentileri doğrular nitelikte. Alanda internette çok sınırlı.

23:00

Sunay Akın ve Mehmet Ali Alabora da Gezi Parkında. İkilinin sohbetini az önce canlı yayından da takip etmiştik.

Canlı Yayınımız için Gezi Parkı’ndan da tarafımıza bilgiler gelmeye devam ediyor. Volkan Çelik’ten gelen e mail ile Diren Gezi Parkı sitesini öğrendik. Diren Gezi Parkı’nda Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden Gezi Parkı Nöbeti ile ilgili tüm veriler biraraya getirilmeye çalışılıyor. Kolay gelsin arkadaşlar.

direngeziparki.com/

22:45

Gezi Parkı’ndan canlı yayın da başladı. Mehmet Ali Alabora kendi ustream adresi üzerinden kendi sunumu ile Gezi Parkı’nın atmosferini orada bulunmayanlar ile paylaşıyor. Ritim davulları, el çırpma sesleri, ıslıklar, zılgıtlar, şamata tüm debdebesi ile devam ediyor Gezi Parkı’nda. Gezi Parkı Nöbeti eğlenerek, coşarak, kahkahalar atarak, danslar edip halaylar çekerek devam ediyor.

Alabora parkın içinde dolaşarak görüş alıyor. Okan Bayülgen’den, Sunay Akın’dan görüşler aldı. Sabah 05:00’deki polis baskınında çadırları yanan nöbetçilerle konuştu. “Çadırlarımızı elbette biz yakmadık” beyanlarını aldı.

Şimdi Gezi’de olmak, 2013 Gezi Parkı Baharını yerinde yaşamak var.

Canlı yayını buradan takip edebilirsiniz.

22:00

Dünyanın her yerinden Gezi Nöbetine destek geliyor. Bu kare de Harward Doğa Tarihi Müzesi'nden

 

Gezi Parkı Nöbetinin başından beri içinde olan Aktör Deniz Atam‘dan bilgi aldık. Kendisi ile birlikte Mehmet Ali Alabora‘nın organize ettikleri Gezi Parkı Nöbetine dünyanın her köşesinden mesaj gönderin kampanyası hakkında bilgi verdi. Bu kampanya kapsamında dünyanın her köşesinden Gezi Nöbetine destek vermek isteyen insanlar sokağında, mahallesindeki bir ağacın fotoğrafını destek mesajı ekleyerek paylaşıyorlar. Bu mesajlar ise Deniz Atam ve Mehmet Ali Alabora‘nın twitter hesapları üzerinden retweet ediliyor. (Twitter adresleri için isimlerin üzerini tıklamanız yeterli)

Kampanyanın başlangıcı ise Pınar Öğün‘ün ustream üzerinden ingilizce yayın yapması ile olmuş. Gezi Parkı Nöbeti hakkında bilgi edinen ABD’li bir aktörün tweetinden sonra da bu aşamaya kadar gelmiş. Pınar Öğün’ün Gezi Parkı’ndan yaptı canlı yayınları buradan takip edebilirsiniz. Gece 12:oo’de tekrar canlı yayın yapılacağı bilgisi de gene Deniz Atam tarafından bize iletildi.

Deniz Bey’e son durumu da sorduk. Bize ilettiği bilgi aynen şöyle, “Şu anda saat 22:00. İnsanlar twitter üzerinden bana ve Mehmet Ali’ye, “Kartal’dayım” ya da “Üsküdar’dayım” şimdi parka gelmek üzere yola çıkıyorum” mesajları gönderiyorlar. Şu saat itibarı ile Gezi Parkında onbinin üzerinde insan var”

Saat 21:20



Saat 21:05

Gezi Parkı’nda bulunan Yeşil Gazete ekibinden şimdi bilgi aldık. Taksim çevresinde jammer konuşlandırıldığı için telefon aramalarında sürekli problem yaşanıyor. Şu an Gezi Parkı içindeki binlerce nöbetçi ile karanlığa teslim olmuş durumda. Ama bu karanlık insanların neşesinden hiçbir şey eksiltmiş değil. Herkes çok coşkulu. Binlerce Gezi Parkı Nöbetçisi sabaha kadar Gezi Parkı’nda beklemeye devam edecek.

Saat 20:50

Binlerce insan #Reyhanlı‘yı unutma , unutturma sloganı atıyor #REDHACK Gezi Parkı


Saat:20 45


Işıl Cinmen ‏@IsilCinmen6mBuradakiler yalnizca #gezi icin degil, yasamlarina yapilan tüm baskilara yeter demek icin buradalar!

Saat 20:40


Gezi parkındaki kalabalık insanın gözlerini yaşartacak kadar güzel. #DirenGeziParki #TaksimGeziParkınaDokunma


Saat 20:10


Taksim Gezi Parkı Derneği: Şu anda Taksim Gezi Parkı’nda, 10.000’den fazla insan toplanmış durumda. Parkın özellikle Divan Otel tarafı, belki de 70 yıl boyunca böyle bir kalabalık görmemiştir! Ne duruyorsunuz, haydi Gezi Parkı’na! #direngeziparkı #geziyegeziyekazanacagiz

Saat 20:10’a kadar geçen sürede Gezi Parkı

Gezi Nöbeti’ne hemen temen tüm kesimler iştirak etmiş durumda. Bütün gün Gezi Parkı’nda bulunan Ayşe Bereket’in kareleri ile Gezi Parkı nöbetinde üçüncü gün.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da Gezi Parkı Nöbetinde

TKP çok kalabalık bir grupla Gezi Parkı Nöbetine katıldı

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi de nöbete katıldı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri 27 Mayıs 22:30'da başlayan nöbetin ilk saatlerinden beri Gezi Parkı Nöbetinde

Greenpeace Akdeniz Genel Direktoru dr. Laetitia Liebert de forum sırasında bir konuşma yaptı

Haber: Ayşe Bereket – Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.