Çanakkale’de altın madenine karşı doğa yürüyüşü: Çocuklarımızın geleceğini yok ettirmeyiz!

Çanakkale’ye bağlı Kirazlı köyü Atikhisar Su Havzası içerisine Alamos Gold Şirketi tarafından yapılmak istenen altın madenine karşı mücadele devam ediyor.

Çanakkale Olay’dan Eren Aşnaz’ın haberine göre Kirazlı Balaban Piknik alanında bir araya gelen yüzlerce doğa korumacı Pazar günü (17 Aralık) havza içerisinde yer alan Cazgırlar Köyü’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Piknik alanında bir araya gelen yüzlerce vatandaş, 7 km’lik mesafedeki Cazgırlar Köyü’ne yürüdükten sonra İl Genel Meclisi CHP’li üyesi ve eski Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Hicri Nalbant basın açıklaması yaptı.

Derhal bu ağaç kesimini durdurunuz. Eğer şirket buraya işletmeyi kurar ise 26 bin ton siyanür kullanılacak. O zehrin buraya taşınması bile çok ciddi bir risk diyen Hicri Nalbant, “40 bin ton ağır metal çıkacak. Sonuçta 40 bin ton ağır metal 26 bin ton siyanürün çok önemli bir bölümü Atikhisar barajına gidecek, o nedenle çocuklarımızın, geleceğimizin, tüm halkımızın sağlığı için ormanlarımızı yok etmelerini istemiyoruz. Suyumuz kirlenmesin istiyoruz. Siyasi parti gözetmeksizin havamız kirlenirse, suyumuz kirlenirse herkesi zehirleyecek” dedi.

Yürüyüşün ardından Cazgırlar Köyü’nde köylüler ile bir araya gelen vatandaşlar, köylülerle sohbet ederek maden şirketi tarafından yapılmak istenen katliamı aktardı.

 

(Çanakkale Olay)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Shanshan tayfunu Japonya’yı vurdu: Milyonlarca kişiye tahliye çağrısı

On yıllardır görülen en büyük tayfunun vurduğu Japonya'nın güneybatısında en az dört kişi yaşamını yitirdi, 100'e yakın Japon yaralandı. Yüz binlerce kişi elektriksiz. 

İzmir’de beş köpek ve altı kedi zehirlenerek öldürüldü

İzmir Seferihisar'da zehirlenerek öldürülen hayvanlarla ilgili soruşturma sürüyor. Ekipler, bölgede zehirlenen başka hayvan olup olmadığını araştırıyor.

Söğütlü’de suyun yönünü çeviren iş makinelerinin ücreti, suyunu savunan köylülere kesildi

Söğütlü'deki tek su kaynağının, HES için kesilmesi sırasında Fethiye Sulama Birliği'nin çalıştırdığı iş makinelerinin yaklaşık 100 bin TL'lik ücreti muhtara ve dört azasına yüklendi.

Türkiye haziranda da doğal gaz ve kömüre devam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun haziran raporuna göre, lisanslı elektrik üretiminin yüzde 25'i hidroelektrik santrallerinden gelirken, onu kömür ve doğal gaz santralleri izledi. 

Bu video erkeklere özel [1]: Neden medya erkek egemen?

Gazeteci Derya Kap medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerdeki erkeklik halleri, cinsiyet üzerinden ilerletilmeye çalışılan ve eşit olmayan bu düzen üzerine bir video serisi hazırlayarak erkeklere çağrıda bulundu: 'Gelin erkekliği konuşalım ve birlikte düşünelim!'

EN ÇOK OKUNANLAR