Doğa MücadelesiManşet

Çanakkale’de yeni bir termik santral tehdidi

0

Kömürle çalışan termik santrallerin tehdidi altındaki Çanakkale’de yeni bir termik santral için girişim başlatıldı. Alınan bilgiye göre Nurol Enerji adlı şirket başvuru dosyasını Çevre ve Şehircilik bakanlığına verdi.

Çanakkale’de Marmara denizi sahilinde yer alan Biga ve Karabiga termik santrallerinden sonra sıranın Ege sahillerine gelmesi çevre konusunda duyarlı insanlar arasında şimdiden büyük tepki çekti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinden duyurulan termik santral Ayvacık ilçesinin Babadere bölgesinde planlanıyor. Proje kapsamında 634 mw kapasiteli Babadere elektrik santrali, derin deniz deşarjı, kül depolama sahası ve limanı yapılacak. ÇED başvurunda toplam yatırım maliyeti 1 500 000 000 $ olarak öngörülmüş.

Bölgede daha önce başka bir enerji şirketi tarafından yapılmak istenen termik santral projesi bölge köylülerinin ve yerel yöneticilerin karşı çıkması üzerine rafa kaldırılmıştı.

Harita Çanakkale Olay Gazetesinden

Termik santral projesi gerçekleştirildiği takdirde başta endemik bitki türleri ile bilinen Kazdağları olmak, gelişen turizm bölgesi Bozcaada ile Assos ve Aleksandria Troya antik kentleri tehdit altında kalacak. Santralin yapıldığı bölge aynı zamanda organik zeytinciliğin ve Çanakkale domatesi olarak bilinen domateslerin yetiştirildiği bölge.

 

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.