ManşetTürkiye

Çamlıca Kulesi’ndeki kafe-restoran’ın işletmesinin, Erdoğan’ın arkadaşına ihalesiz verildiği iddia edildi

0
Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kule Kafe – Restoran’ın işletmesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen Hasan Yeşildağ’a verildiği öne sürüldü. Akşam, Star ve Kanal 24’ü alarak medya sektörüne giren Yeşildağ ile Erdoğan’ın tanışıklıkları, Erdoğan’ın hapis yattığı döneme dayanıyor.

Kafeler, enerji şirketleri, medya…

İlk temeli Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde atılan Çamlıca Kulesi, daha sonra İBB’den alınarak PTT’ye bağlı bir anonim şirket olan Kule AŞ’ye devredilmişti.  Kule’nin yüzde 50’si de Varlık Fonu’na ait PTT’nin . Kule içindeki kafe-restoranın işletmesinin ihalesiz verildiği Yeşildağ, Erdoğan’ın İBB başkanı olduğu dönemde Ulus Cafe’nin işletmesini almış; daha sonra Kuruçeşme’de birçok kafenin sahibi olmuştu.  Enerji sektörüne de giren Yeşildağ ailesi Kased Enerji AŞ’den sonra medyada da Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Kanal 24’ü satın aldı.

Çamlıca Kulesi’ndeki restoran ve kafe işletmesinin ihalesine ilişkin PTT’nin açtığı herhangi bir ihale ilanı bulunamadı. Sayıştay denetiminin dışında olan Kule AŞ’deki kafe ve restoranda bir kâse çorba 24 TL, iki kişilik kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL, çay 10 TL’den satılıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.