EnerjiManşet

Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali ‘pazarlık usulüyle’ özelleştirilecek

0

Kayseri‘de Zamantı Irmağı üzerinde yer alan Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar yeniden ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Son teklif verme tarihi olarak ise 9 Haziran 2021 belirlendi.

AA’nın haberine göre ihale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırmayla sonuçlandırılacak.

Teminat tutarı 10 milyon lira

İhale için geçici teminat tutarı 10 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 15 bin lira olacak.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecek.

1999’da elektrik üretimi başladı

Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral, 84 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 168, Kayseri’nin ise 2’nci büyük enerji santrali konumunda.

1995 yılında Ayen Enerji şirketi tarafından yap işlet devret modeli ile inşaatına başlanan santralde, Aralık 1998’de elektrik üretimi başlamıştı. Santral, Aralık 2013’te EÜAŞ’a devredilmişti.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.