Kültür-SanatManşet

Camide fotoğraf çekimiyle ilgili haberlere erişim engeli

0

Ankara‘da, Kocatepe Camii’de fotoğraf çekimi yaptığı için hakkında soruşturma açılan, gözaltına alındıktan sonra da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan yönetmen ve modele ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

Engelli Web’in duyurduğuna göre konuyla ilgili haberlere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle erişim engeli getirildi.

Ne olmuştu?

Kocatepe Cami’de fotoğraf çekimi yapılması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca model ve yönetmen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sosyal medyada yayınladıkları fotoğrafların ardından açılan soruşturma kapsamında Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa gözaltına alınmıştı.

Ardından adliyeye sevk edilen iki isim, adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Kısa, gelen eleştirilere “Niyetimin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin camii olduğunu göstermekken şuan vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim” sözleriyle yanıt vermişti.

Bilal Kısa, Instagram hesabındaki paylaşımında ise şu ifadelere yer vermişti:

“Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tesbih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor.”

Suç duyurusunda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada ise çekimin, camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve izin alınmadan yapıldığının tespit edildiği belirtilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

“Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık olan bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.