Doğa MücadelesiManşet

Büyüknohutçu çiftinin ölümünün araştırılması için kampanya başlatıldı

0

Antalya’da, Finike’nin sedir ormanlarını yapılması planlanan mermer ocağına karşı savunan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesinin dördüncü yıl dönümünde ölümlerinin araştırılması için “Azmettiriciler Kim?” isimli bir imza kampanyası başlatıldı.

Savcılık çiftin öldürülmesinde azmettirici olan kişilerin yargılanması için yapılan başvuruya takipsizlik kararı vermişti.

Kampanya metninde “Olayın tetikçisi olduğunu öne süren Ali Yamuç’un cezaevinden yazdığı ve kamuya mal olan tüm itiraflarına rağmen olayın arkasında kimlerin olduğu 4 yıldır çözülmedi! Adaletin yerini bulmasını istiyoruz!” çağrısında bulunuldu.

50 bin lira için işlenen cinayet

Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017’de Antalya Finike’de Kızılcık yaylasındaki evlerinde ölü bulundu. Cinayetin hemen ardından Ali Yamuç isimli “kiralık katil” yakalandı ve cinayeti mermer şirketlerinin azmettirmesiyle işlediğini itiraf etti.

Yamuç, kendisini “Çirkin” lakaplı, taş ocağı adına çalışan birinin 50 bin liraya kiraladığını ancak sadece üç bin lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Azmettiriciler hala serbest

Ali Yamuç, Elmalı Cezaevinden güvenlik gerekçesiyle Alanya L Tipi Cezaevine sevk edilmesinden bir süre sonra şort ipi ile kendini asarak “intihar etti”. Katilin ölmesiyle, çiftin cinayetleri için açılan dava düştü.

Katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, yargılandığı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Cinayete yardım etmek” suçundan beraat etti. Dosya şu anda yargıtay aşamasında.

Ancak katilin cinayeti para için işlemiş olduğu itirafına rağmen azmettiriciler hakkında herhangi bir işlem yapılamadı ve cinayetlerinin üstü yargının da yardımıyla örtüldü.

You may also like

Comments

Comments are closed.