EkonomiManşetTürkiye

Büyük ikramiye Demirören’e

0

Demirören Holding iştiraki Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler ile İtalyan Sisal firması, Varlık Fonu’na devredelien Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunları için sözleşme imzaladı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Milli Piyango İdaresi için yürütülen teklif alma sürecinde en iyi teklifi veren Demirören ve İtalyan ortağıyla sözleşme imzaladı. 22 Haziran’da başlayıp 9 Ağustos’ta biten teklif toplama sürecinde toplam 11 teklif alınmıştı. İhaleyi kazanan Sisal-Şans Ortak Girişimi’nde, Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ’nin yüzde 51; İtalyan Sisal S.p.A’nın ise yüzde 49 payı bulunuyor.

TVF’den yapılan açıklamada, Sisal-Şans’ın taahhüt ettiği 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak meblağın bugünkü net değerinin en az 28.1 milyar lira olarak hesaplandığı belirtildi. Sisal-Şans’ın sözleşmeye göre en geç dokuz ay içerisinde devralacağı operasyon, Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunlarını kapsıyor.

Milli Piyango lisansı 2017’de 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu’na devredilmiş, özelleştirilmesi yerine hasılat paylaşımı modeliyle hizmet alınmasına karar verilmişti. Milli Piyango lisansının TVF’de kalmaya devam edeceği bu modelde 10 yıllık sözleşme süresi sonunda kamuya en yüksek fayda sağlayacak şekilde model tekrar değerlendirilecek.

Demirören Grubu daha önce de ABD’li Scientific Games ile ortaklaşa İddaa ihalesini kazanmıştı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.