ManşetDoğa MücadelesiEkoloji

Bursa’da bir köy koronavirüsten değil maden protestosu yüzünden karantinaya alındı

0

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle insanlara evde kalma uyarıları verilirken Bursa Yenişehir ilçesindeki Kirazlıyayla Köyü’nde maden şirketinin saha geliştirmek için köydeki ağaçları kesmesi köylüler tarafından tepkiyle karşılandı.

2013’ten itibaren bölgede kurşun, bakır ve çinko ocağı işleten Meyra Madencilik’in ağaç kesimlerini durdurmak üzere alana giden köylülere jandarma tarafından uygulanan müdahale kameralara yansıdı.

‘Madenciler işlerini rahat yapsınlar diye bekliyorlar’

Protestoların artması üzerine polis, köylülere destek için gitmek isteyen eylemcilerin yolunu kesti. Burada polis barikatı önüne açıklama yapan bir eylemci ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Burada bir yasak var, köylere gitme yasağı. Bu yasak koronavirüs hastalığı yüzünden ola bir yasak değil. Bu yasak iktidarın yağma ve talan politikasının devamı olarak madencilere sağladığı olanaklar yüzünden kaynaklanan bir yasak. Gördüğünüz emniyet görevlileri madenciler işlerini rahat yapsınlar diye, ağaçları talan etsinler diye, tarım alanlarını yok etsinler diye, köylülerin yaşam alanlarını yok etsinler diye burada bekliyor.

Bugün burada Meyra denilen bir şirketin orada çinko, bakır çıkaracağım, zengin olacağım diye yağma ve talan ettiği ağaçlarımızın, topraklarımızın ve köylülerimizin koruması için gittiğimiz yerde bizim yolumuz kesiliyor. Halkın yolu kesiliyor. Halka ‘madenciler istediğini yapar’ deniliyor.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.