Türkiye

Bursa’da 3 BDP’li polis tarafından vuruldu

0

BDP Yıldırım İlçe Örgütü önünde, ırkçı grubun saldırısını önlemek için nöbet tutan BDP’lilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale eden polisin silah kullandığı belirtildi.

Açılan ateş sonucu kollarından ve bacaklarından yaralanan 3 kişi hastanede tedavi altına alındı.

IRKÇI GRUP BDP PARTİ BİNASINA SALDIRMAK İSTEDİ

Öğle saatlerinde ırkçı bir grubun kışkırtıcı sloganlar atarak BDP Yıldırım İlçe Örgütü binasına yönelmesi üzerine parti binasını korumaya alan BDP’lilere polis akşam saatlerinde müdahalede bulunmuştu.

POLİS GRUBU ISRARLA DAĞITMADI

Yapılan bütün görüşmelere rağmen polisin ırkçı grubu dağıtmaması üzerine BDP İlçe binasını korumaya alan yaklaşık 500 yurttaşa tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale eden polisin silah da kullandığı belirtildi. Polisin müdahale esnasında açtığı ateş sonucu 3 yurttaşın kollarından ve bacaklarından aldıkları mermilerle yaralandığı bildirildi. BDP İlçe binasının hemen karşısında vurulan Lütfü Kaçan, Sinan Sönmez ve Kağan Modak isimli yurttaşlar, aileleri ve BDP’liler tarafından hastaneye kaldırıldı. Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Olayı duyar duymaz hastaneye giden BDP PM Üyesi Ayla Yıldırım, polisin açtığı ateş sonucu yaralanan 3 kişiyi hastanede ziyaret ettiğini, bilinçlerinin açık olduğunu ve mermilerin çıkarılması için tedavi edildiklerini açıkladı.

(Emek Dünyası)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.