ManşetTürkiye

Bursaspor taraftarı Kadıköy’de kadınlara saldırdı

0

Kadıköy’de yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginin ardından dağılan Kürt kadınlarına, Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşması için Kadıköy’e gelen Bursaspor taraftarları saldırdı. Üç farklı noktadan saldırıda bulunan  Bursaspor taraftarlarının 1’i bıçakla olmak üzere 10’a yakın kadını yaraladığı belirtildi. Saldırganlar, kadınların bineceği otobüsleri de tahrip etti.

Saldırı, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Tepe Natilius ve Salı Pazarı’nda gerçekleşti. Irkçı taraftarların, üç farklı yerde saldırması, saldırının daha önceden planlanmış olabileceği şüphesi gündeme getirdi.

“Kahrolsun PKK” sloganlarını atan saldırganlar, kadınların bineceği otobüsleri de tahrip etti.

Polis, Haydarpaşa’daki saldırgan taraftarları otobüse bindirerek uzaklaştırdı. Ancak, Salı Pazarı’ndaki saldırganlara polis uzun süre müdahale etmedi.

Irkçı saldırganlar polis otobüsünden de kurt işareti yapmayı sürdürdüler

Kadınlardan bir kısmı, otobüslere binerek, Salı Pazarı’ndan ayrıldı. Kalan kadınlar için de iki belediye otobüsü ayarlandı. Kadınlar belediye otobüsüyle Salı Pazarı’ndan ayrıldı.

Saldırılarda 1’i bıçakla olmak üzere 10’a yakın yaralandı. Bıçakla yaralanan kişinin 12 yaşında bir çocuk olduğu öğrenildi.

Irkçı saldırıya karşı Altıyol’da basın açıklaması

Bursasporlu ırkçı taraftarların kadın mitinginden ayrılan kürt kadınlarına saldırması ve polisin bu duruma uzun süre seyirci kalması ile ilgili bu akşam 19:00’da Kadıköy Altıyol’da kadınlar tarafından bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

(Yeşil Gazete, ETHA, Turnusol)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.