Doğa MücadelesiManşet

Bursa Tabip Odası, “Çimento Fabrikası çevre ve insan sağlığı açısından tehlikelerle dolu”

0
Bursa Tabib Odası, TMMOB, DOĞADER projeye karşı ortak bir basın açıklaması yaptı

Bursa Çimento Fabrikası “Kapasite Artışı ve Atıl Isıdan Enerji Üretim Tesisi Projesi ÇED Raporu” yayınlandı. 12 Şubat 2015 günü ise Ankara’da bu raporun görüşüleceği İDK toplantısı yapılacak.

Bursa Tabib Odası, TMMOB, DOĞADER projeye karşı ortak bir basın açıklaması yaptı

Bursa Tabib Odası, TMMOB, DOĞADER projeye karşı ortak bir basın açıklaması yaptı

Proje kapsamında Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.nin çimento üretimi 1.850.000 ton/yıl’dan, 4.250.000 ton/yıl’a çıkarılacak.. Halen toplam 447.031ton kömür kullanılırken ilave üretim hattı ile buna ek olarak 417.000 ton kömür yakılacak. Bu projenin Bursa’nın zaten kirli olan havasını daha da kirleteceği, tüm canlılara, tarım alanlarına vereceği zararlar yanında küresel etkileri de olacağını ve bu nedenle iptal edilmesini isteyen Bursa Tabip Odası, TMMOB, DOĞADER ortak bir basın açıklaması yaptı.

13

Basın açıklaması kamuoyuna yönelik; “Bursa Çimento Fabrikası Kapasite Artışı ve Atıl Isıdan Enerji Üretim Tesisi Projesi; çevre ve insan sağlığı açısından tehlikelerle dolu olup önemli sağlık riskleri içerir. Bu nedenle bu projeye izin verilmemesini istiyor, başta Bursalılar olmak üzere tüm kamuoyunu, temel insan hakkı olan sağlıklı yaşama haklarına sahip çıkmaya davet ediyor ve bu projenin takipçisi ve tarafı olacağımızı bildiriyoruz” çağrısı ile son buluyor

Basın açıklamasının tam metnine  bto.org.tr/ den ulaşmak mümkün

Haber: Serdar Esen

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.