Doğa MücadelesiManşet

Bursa halkı “DOSAB Termik Santrali”ne itiraz etti

0

Bursa’da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Termik Santrali’ne Hayır Platformu öncülüğünde toplanan halk, DOSAB termik santralinin yapımına itiraz için toplanan binlerce dilekçeyi  10 Nisan Cuma günü Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

18

Platform üyeleri, ‘DOSAB şaşırma sabrımızı taşırma”, “Termik yapma boşuna yıkacağız başına”, “Termike inat yaşasın hayat”, “ Direne direne kazanacağız” sloganlarını atarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yürüdüler.

DOSAB Termik Santralına Hayır Platformu adına konuşan Prof. Dr. Kayıhan Pala, ” Eğer, bu rapor kabul edilirse bugün yılda 70 bin ton kömür yakıldığı halde nefes alınamayan durumda olan güzel Bursa’mızda, yalnızca DOSAB bir yılda 524 bin ton kömür yakacak, bu durum Bursa için cinayettir” diye konuştu.

19

Prof. Dr. Kayıhan Pala konuşmasını “Bursa’dan milletvekili adayı olan Sayın Sağlık Bakanını DOSAB Kömürlü Termik Santralına ilişkin görüş açıklamaya davet ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da DOSAB Kömürlü Termik Santralının Nihai ÇED Raporunu reddetmeye çağırıyoruz. bu cinayete karşı durmak için DOSAB’da Termik Santrala Hayır Platformu olarak, sonuna kadar bütün çabamızı göstermek kararlılığında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruzDOSAB Termik Santraline Hayır Platformu olarak bu kent cinayetine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz bu cinayete karşı durmak için DOSAB’da Termik Santrala Hayır Platformu olarak, sonuna kadar bütün çabamızı göstermek kararlılığında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz” sözleriyle tamamladı.

17

Eyleme platform içinde yer alan çeşitlik oda, sendika, STK, siyasi parti temsilcileri de katıldılar. İtiraz dilekçesi verenler arasında yer alan HDP Bursa Eş Başkanı Yüksel Akgün çıkışta yaptığı açıklamada “Termik santrallere de, nükleer santrallere de karşıyız, rüzgar ve güneş bize yeter.  Termik santrali de yaptırmayacağız, başkan da yaptırmayacağız” sözlerine yer verdi.

Haber: Serdar Esen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.