Eğitimİfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

BÜ’lü akademisyenlerin nöbetinde 86’ıncı hafta, 597’inci gün

0

Bugün (23 Ağustos 2022) itibarıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 20’nci ayı, 86’ınca haftası ve 597’inci günü doldu.

Akademisyenlerin açıklamasına göre, Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının üç yüz altmış ikinci, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının iki yüz seksen birinci, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının otuz dokuzuncu, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise sekizinci günü.

402’inci kez arkalarını döndüler

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 402. kez rektörlük binasına döndü.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler taşıdılar.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.