Kültür-SanatManşet

Buket Uzuner Atiye dizisine ‘intihal’ gerekçesiyle dava açtı

0

Yazar Buket Uzuner 2015 yılında yayımladığı “Toprak” isimli romanının izinsiz ve sözleşmesiz olarak “Atiye” isimli Netflix dizisinde intihal edildiği gerekçesiyle dava açtı.

Ege’nin Sözü tarafından yapılan habere göre dava, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne Avukat Abdullah Egeli aracılığıyla dizinin yapımcısı OG Prodüksiyon’a karşı açıldı.

Prodüksiyon şirketi  yazarın “Tabiat Dörtlemesi” olarak tanınan “Su”, “Toprak”, “Hava” ve “Ateş” kitaplarındaki ana karakterler Defne Kaman ve anneannesi Umay Nine’yi izinsiz kullanmak ile suçlandı.

Uzuner: Davam kişisel değil

Buket Uzuner ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Evet, intihal davası açtım. Defne Kaman’ ın Maceraları- Toprak romanının açıkca intihal edilmesi fikir hırsızlığıdır. Davayı kazanmak, tüm edebiyatçılarımıza emsal olacak, haklarını koruyacaktır. Davam kişisel değil” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Yazar Şengül Boybaş, “Dünyanın Uyanışı” adlı romanından esinlenilerek çekilen dizinin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında eserine ve ismine yer verilmediğini iddia ederek OG Prodüksiyon şirketine dava açmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.