Buket Uzuner Atiye dizisine ‘intihal’ gerekçesiyle dava açtı

Yazar Buket Uzuner, Netflix dizisi Atiye'deki karakterlerin 2015 yılında yayımladığı Toprak isimli romanından izinsiz ve sözleşmesiz olarak alındığını belirtti.

Yazar Buket Uzuner 2015 yılında yayımladığı “Toprak” isimli romanının izinsiz ve sözleşmesiz olarak “Atiye” isimli Netflix dizisinde intihal edildiği gerekçesiyle dava açtı.

Ege’nin Sözü tarafından yapılan habere göre dava, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne Avukat Abdullah Egeli aracılığıyla dizinin yapımcısı OG Prodüksiyon’a karşı açıldı.

Prodüksiyon şirketi  yazarın “Tabiat Dörtlemesi” olarak tanınan “Su”, “Toprak”, “Hava” ve “Ateş” kitaplarındaki ana karakterler Defne Kaman ve anneannesi Umay Nine’yi izinsiz kullanmak ile suçlandı.

Uzuner: Davam kişisel değil

Buket Uzuner ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Evet, intihal davası açtım. Defne Kaman’ ın Maceraları- Toprak romanının açıkca intihal edilmesi fikir hırsızlığıdır. Davayı kazanmak, tüm edebiyatçılarımıza emsal olacak, haklarını koruyacaktır. Davam kişisel değil” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Yazar Şengül Boybaş, “Dünyanın Uyanışı” adlı romanından esinlenilerek çekilen dizinin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında eserine ve ismine yer verilmediğini iddia ederek OG Prodüksiyon şirketine dava açmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR