EğitimManşetTürkiye

Bugün itibariyle yüz yüze eğitim başladı

0

1 Mart’ta açılması beklenen tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar bugün itibariyle ders başı yaptı.

Düşük ve orta riskli illerdeki ortaokullar ve liselerde de yüz yüze eğitime başlandı.

Okulların 1 Mart tarihinde açılacağı duyurulmuş, ancak bazı illerde yaşanan koronavirüs vaka artışından dolayı okulların açılması bir gün ertelenmişti.

Yüz yüze eğitimle ilgili yeni düzenlemeler

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimle ilgili detayları da paylaştı. Buna göre, ilkokullar eğitime iki gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, kalan üç gün de uzaktan eğitim şeklinde devam edecek.

Ortaokullardaki  5, 6, ve 7. sınıflar, mavi renkli düşük riskli ve sarı renkli orta riskli illerde seyreltilmiş şekilde iki gün okulda, üç gün de uzaktan eğitimle devam edecek.

Turuncu ve kırmızı renkli illerde tam zamanlı uzaktan eğitim devam edecekken; 8. sınıflar, 81 ilde haftada 12 ve 22 saatleri arasında yüz yüze eğitim görecek.

Lise öğrencileri için ise yüz yüze eğitim süreci başladı. Liselerde 8 Mart pazartesi gününden itibaren sınavlar, salgın tedbirleri kapsamında yüz yüze yapılacak.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim ve okullar, ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarındaysa alınan mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.