ManşetTürkiye

Bugün 15:00’de Galatasaray Üniversitesine

0

Galatasaray Üniversitesi’nin 142 yıllık tarihi binasının yanmasının ardından binanın geleceği ile ilgili endişelen öğrenciler imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına katılmak için change.org/tr/kampanyalar/gsuyaniyor-gsüotelolmasin-restore-edilerek-tekrar-okul-olarak-kullanılsın

Sosyal medyada, yangının ardından binanın “otel”e dönüştürülmek istenebileceğine dair endişeler dile getirilirken, öğrenciler okulun neden yandığının aydınlatılmasını ve restore edilerek yeniden üniversite olarak kullanılmasını istiyor. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, bugün saat 15:00’te yanan binada toplanarak “GSÜ Yanıyor, GS uyanıyor” eylemi ile bu isteklerini dile getirecek.

Change.org’da başlatılan ve Kültür Bakanlığı’na hitaben yazılan imza metninde şöyle deniyor:

“Yıllardır öğrencisi olduğum okulum, yılların tarihe şahitlik eden binası göz göre göre yanıyor.

Yangın henüz sönmeden otele dönüştürülmesi ihtimalinden söz edilmeye başlandı bile. Canlı yayına çıkan bir öğrenci, okula binanın otel yapılmasıyla ilgili tekliflerin geldiğini söyledi.

Durumun vahametini anlamak için tarihçi olmaya gerek yok. Geçmişin izlerinin hızla silindiği, binaların “yangın” yoluyla dönüşüme uğrayarak ticarileştiği bir zamanda yaşadığımızın farkındayız.

İçindeki bütün bilgi birikimi, belgeleri, süslemeleriyle yok olan binanın otele dönüştürülmesi acımızı ve tarihimizi bir kat daha yok edecek.

TC. Kültür Bakanlığı’nın ve Galatasaray Üniversitesi’nin derhal bir açıklama yaparak binanın geleceği hakkında endişelenen öğrencileri, hocaları, tarihçileri ve duyarlı vatandaşları bilgilendirmesini, binanın gelecekte de okula ait kalacağının ve hiçbir şartla otel ya da benzeri ticari bir amaçla kullanılmayacağının sözünü vermesini talep ediyorum.”

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.