DoğaManşet

Bu kez Florya’da ağaç katliamı

0

Hızlı tren ve Marmaray yolu projesi için Bakırköy Florya tren istasyonunun yanındaki bölgede dün 100’ü aşkın ağaç kesildi.

florya agac katliamı

Florya-Şenlikköy’deki eski tren istasyonu civarında bulunan, yaşları beş ile 150 arasında değişen  yaklaşık 100 ağaç, Marmaray’la bağlantılı tren hatlarının genişletmesi bahanesiyle, Marmaray projesi yüklenici şirketlerinden  Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik
A.Ş firması tarafından katledildi.

florya agac katliamı 2

Kesim emri Ulaştırma Bakanlığı’ndan

Dün öğlen saatlerinde yapılan ağaç kıyımını haber alarak bölgeye gelen Küçükçekmece ve Bakırköy HDP belediye eş başkan adayları Hatice Altınışık ve Vahit Genç‘in de aralarında bulunduğu bir grup ağaç kıyımını duyunca bölgeye gitti.  Bakırköy Belediyesi, çalışmanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, bu nedenle yapılan işleme herhangi bir şekilde müdahale edilemediğini iddia etti.

Genç: Bu ağaçlar şehrin içinde yetişmeyecek 

Yeşil Gazete’nin görüştüğü HDP Bakırköy Belediye Başkan adayı Vahit Genç tramvay yolunu genişletmek için ağaç kesiminin yapıldığını, Orman Müdürlüğü’nden alınmış kesim tebligatını kendilerine gösterdiklerini aktararak “Ağaçlar kesilmeden de tramvay yolu genişletilebilirdi. Bu kadar rahat ağaç kesilmemesi gerekiyor. Kesen görevliler dahi üzgündü.Şehrin içinde yetişmeyecek ağaçlar bunlar” dedi.

200 ağaç işaretlendi 

Bugün ağaç kesimini engellemek için gözlemcilerin bölgede bulunduğunu belirten Genç, 200 ağacın da kesilmek üzere işaretlendiğini hatırlatarak yarın çevre örgütlerinin kamuoyu oluşturmak için bir basın açıklaması yapacağını belirtti.

tren hattı boyunca kesimler devam edecek 

Ankara merkezli bir şirket olan ve Dünya Bankası kredili birçok işte yüklenici şirket olarak yer alan Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş, Marmaray’ın yanı sıra NABUCCO Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Çine Barajı ve HES projesi gibi projelerde de yer alıyor. Kazlıçeşme’den sonra başlayan eski tren yolu hattındaki yapımı nedeniyle 30 km’lik bir alanda sürdürülen ağaç kesimleri engellenemezse tren yolu hattı boyunca devam edecek.

(Yeşil Gazete)

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.