ManşetTürkiye

‘Bu dünyadan Perihan Pulat geçti’

0

Ankara’daki eylemlerin ve nükleer karşıtı hareketin öncü isimlerinden Perihan Pulat 78 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Pulat, Ankara, Mersin ve Akkuyu’da, düzenlenen nükleer karşıtı eylemlerde hep en ön sıralarda yer alıyordu.

Eski Sayıştay Hakimi olan Perihan Pulat, KHK ihraçları sonrasında ‘İşimi geri istiyorum’ eylemleri yapan eğitimcilere destek vermişti. Bu süreçte İnsan Hakları Anıtı önündeki her eyleme katılan Pulat, Yüksel Caddesi’nin “Perihan Ablası” olarak tanınıyordu.

Yüksel Direnişi sırasında polisin saldırısında yaralanan ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Perihan Pulat Yüksel Caddesi’nde

‘Ona bunu yapanlar her yerde karşımıza çıkıyor’

KHK ile işten çıkarılma sonrasında bir direniş başlatan Veli Saçılık yaptığı paylaşımda Perihan Pulat’ın polis tarafından darp edildiği görüntüleri yeniden paylaştı. Saçılık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Perihan Anne’yi bu hale getiren polis amiri 3 bin TL para cezası aldı ve ceza ertelendi. Perihan Anne artık aramızda değil. Ona bu kötülüğü yapanlar ve cezasız bırakanlar ‘ben kanunum’ diye her yerde karşımıza çıkıyorlar. Suçluların güçlü olmadığı günler de gelecek elbet.”

 

Pulat, polisin müdahalesi sırasında defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, Yüksel Caddesi’ndeki eylem sırasında bir polisin kendisine “Sen daha ölmedin mi!” demesi üzerine “Karar verdim 100 yaşına kadar yaşayacağım” cevabı verdiğini söylemişti.

Perihan Pulat Sarı Yazmalılar eyleminde

‘Ruhu şad olsun’

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı ise yaptığı paylaşımda “Ruhu şad olsun” ifadeleriyle Perihan Pulat’ı andı.

Sinop NKP: Onu mücadelemizde yaşatacağız

Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından yapılan açıklamada ise “Perihan Abla 25 Nisan 2015 de Sinop’ta düzenlediğimiz ‘Sinop Nükleer Santral İstemiyor’ mitinginde ve diğer nükleer karşıtı mitinglerimizde hep yanımızdaydı” denildi.

Paylaşımda “Işıklar içinde uyusun. Onu mücadelemizde yaşatacağız ve her daim anacağız. Yolun açık olsun Perihan abla!” ifadeleri kullanıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.