ManşetKoronavirüs SalgınıSağlık

Bozoğlu: 65 yaş üstündekilerin sokağa çıkma saatleri değiştirilmeli

0
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu bir metin kaleme alarak 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma izninin saatlerinin değiştirilmesini talep etti.

Meteorolojiden yapılan mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık yaşanacağı uyarısına dikkat çeken Bozoğlu, “tüm yaş gruplarının 11:00-15:00 arası sokağa çıkması yoğun sıcaklığa maruz kalmalarına sebep olacak ve sağlık riski yaratabilir” dedi.

Fotoğraf: AA

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’tan bu yana istisnai durumlar haricinde sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üzeri vatandaşlar, Pazar günü ikinci kez saat 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıkabilecek.

Ancak, bu saatler gün içerisinde sıcaklığın en yüksek olduğu anlara denk geliyor. Üstelik Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Mayıs Cuma gününden önümüzdeki hafta ortalarına kadar hava sıcaklıklarının hissedilebilir derecede artacağı uyarısında bulunmuştu. Bu süre zarfında sıcaklıkların mevsim normallerinin beş ile dokuz derece üstünde olması öngörülüyor.

Fotoğraf: AA

‘Saatler değiştirilmeli’

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı yaptığı açıklamada “Bu saatler yerine;  16:00-20:00 veya sabah 08:00-10:00 ile öğleden sonra 16:00-19:00 saatleri 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

Öğlen saatlerinin özellikle kalp, solunum sistemi ve tansiyon hastaları için büyük bir risk taşıdığını belirten Bozoğlu “İklim krizi ne yazık ki bugün ve gelecekte hayatımızı daha da kısıtlama noktasına doğru ilerlemektedir” dedi. Bozoğlu, yetkilileri halk sağlığını gözeterek gerekli güncellemeleri yapamaya davet etti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.