ManşetTürkiye

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş artık bozkırına emanet

0

‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş sonsuzluğa uğurlandı. Devlet töreniyle uğurlanan Ertaş için başta siyasiler ve sanatçılar olmak üzere binlerce insan bir araya geldi.  Büyük Ozan’ın cenaze töreninde devlet erkanı da hazır bulundu. Hayatı boyunca bürokrasiyi sevmeyen, halkı ile arasına hiç kimsenin girmesine izin vermeyen Neşet Ertaş’ın cenaze töreninde devlet erkanının bulunması nedeni ile koruma duvarı oluşturulması tepkilere neden oldu.

Ertaş’ın naaşı dün sabah hayatını kaybettiği İzmir’den alınarak Ankara’ya getirildi. Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ise ‘’Bütün sevenleri sağ olsun, var olsun. O bizden çıktı artık’’ diye konuştu. Ertaş, gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür etti. Daha sonra Ertaş’ın cenazesini taşıyan araç defnedileceği Kırşehir’e doğru yola çıktı.

Ertaş’ın cenazesinin bulunduğu konvoy, Kırşehir girişinde karşılandı. Bu arada, Neşet Ertaş’ın cenazesinin Kırşehir’e getirildiği esnada belediye hoparlörlerinden türküler çalmaya devam etti. Ertaş’ın cenazesi daha sonra Ahi Evran Camii’ne getirildi. Burada ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Bağbaşı Mezarlığı’nda yer alan babası Muharrem Ertaş’ın mezarının başucuna defnedildi.

Taziye çadırlarına ilgi büyüktü

Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan Neşet Ertaş’ın baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Vatandaşların akınına uğrayan taziye çadırında, Neşet Ertaş’ın sevilen türküleri dinlendi. Ahi Meydanı’nda ise Kırşehir Belediyesi tarafından taziye çadırı kurularak, konuklara ikramlarda bulunuldu, belediye hoparlörlerinden de ozanın türküleri çalındı.

İzmir’de gıyabi cenaze namazı

Ertaş’ın son yıllarını geçirdiği Karabağlar Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Mevlana Camisi’nde de öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazı kılındı.

Belediye tepki çekti

Neşet Ertaş son yolculuğuna uğurlanırken tabutuna sarılan Kırşehir Belediyesi yazılı örtü tepki çekti. Ertaş’ın sevenleri düşüncelerini sosyal medyada da dile getirdi.

Mezarın yeri değiştirildi

Cenaze ile birlikte Kırşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatı ile babasının mezarına yakın olması için Ertaş’ın mezar yeri değiştirildi. Günay, kazılan mezar yerinin, Muharrem Ertaş’ın mezarına uzak olması nedeniyle, vasiyetine uygun olarak, ayak ucuna yeniden kazılmasını istedi.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.