Doğa MücadelesiManşet

Bozacının şahidi şıracı: HES şirketinin ortağı bakanlık memuru çıktı

0
Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) İl Müdürlüğü Abdül Muhsin Akarsu

Rize’nin Hemşin ilçesinde tepki çeken HES’i inşa etmeye hazırlanan şirketin ortaklarından birinin, projelerin denetimini yapan Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) İl Müdürlüğü’nde çalıştığı anlaşıldı.

Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik (ÇŞB) İl Müdürlüğü Abdül Muhsin Akarsu

Doğu Eroğlu’nun Diken’de yer alan özel haberine göre şirketin ortağı ÇŞB memuru Abdül Muhsin Akarsu, Facebook’ta Hemşinlilere bu duruma ilişkin“Hangi yatırımcı yapacağı yatırımı önce halka soruyor da benden size sormadım diye alınıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Rize’nin Hemşin ilçesine yapılması planlanan Dikmen I-II Regülatörleri ve HES projesinde projeyi planlayan Şaraksel Elektrik Üretim A.Ş. şirketinin ortaklarından birinin, projeleri onaylayan ve denetleyen Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan bir memur olduğu ortaya çıktı. Abdül Muhsin Akarsu’nun halihazırda Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı, il müdürlüğünün resmi sitesinden de görülebiliyor.

Dikmen I-II Regülatörleri ve HES projeleri hakkında Haziran 2006’da verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir’ kararı Rize İdare Mahkemesi’nce Aralık 2008’de iptal edilmişti. Aynı proje hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mart 2014’te verdiği ‘ÇED Olumlu’ kararı da yine Rize İdare Mahkemesi tarafından Aralık 2016’da iptal edilmiş, böylelikle Hemşinliler ikinci kez rahat nefes almıştı.

Ancak Danıştay 14. Dairesi’nin, kararda etkili olan bilirkişi raporunu yetersiz bulması sebebiyle Rize İdare Mahkemesi’nin iptal kararını Kasım 2017’de bozması projeyi tekrar yürürlüğe soktu.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.