TürkiyeManşet

Botanik Park, şehir hastanesi yapmak için söküldü, şimdi hayvanlar otluyor

0
 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 2015 yılında kurulan ve içinde oturma alanları, yürüyüş parkuru, kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu şehrin tek Botanik Parkı, 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. 

Sağlık Bakanlığı‘nın kente yapmak istediği 800 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca park, 2017 yılı mayıs ayında söküldü. Ancak etrafında Ordu’nun ilk yerleşim yeri olması nedeniyle tarihi kalıntıların bulunması ve dere yatağı sınırında olması nedeniyle hastane projesinden de vazgeçildi. Botanik Park üzerindeki ağaçlar ve fidanlar da adeta yağmalandı.

CHP: Soruşturma açılmalı

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim‘in haberine göre, alan hayvanların otlak alanına dönüştü. CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Botanik Park için harcanan 15 milyon TL’nin o dönemde 5.2 milyon dolar ettiğini, bugün ise bu harcamanın karşılığının 39 milyon TL olduğunu belirterek, bu kamu zararının sorumlularından tahsilini ve haklarında soruşturma açılmasını istedi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de “15 milyon TL çöpe gitti. Bu, halkın parasıydı. Toprağa gömüldü” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.