Geçtiğimiz ay Ant Dağları’nın tepelerinde yer alan tuzlu su gölü Poopo, tamamiyle haritadan silindi. 1990’larda göl en azından 2000 km2 alanda su tutuyordu. Zaman zaman su seviyesi kuraklığa ya da dönemlik iklim koşullarına göre değişse de, uzun sürmezdi. İklim değişikliği sebebiyle senelerce yağmur yağmamasına bağlı olarak göl yavaş yavaş küçülmeye devam etti.
Haberin devamı için burayı tıklayınız.
Popoo göl yatağı üzerinde görünen balıkçı botları. Bolivya’nın Titicaca’dan sonraki en büyük ikinci eski gölü tamamen kurudu.Fotoğraf: REUTERS/David MercadoUrus etnik grubundan olan Balıkçı Rene Valero, botunun üstünde kurumuş göl yatağının üzerinde görünüyor. Yerli aileler, geçimlerinin büyük bir kısmını kaybetmiş olarak, göç etmeye zorlanıyor. Fotoğraf: REUTERS/David MercadoBir kuşun cansız bedeni Popoo göl yatağında. Suyun çekilmesiyle, milyonlarca canlı öldü. Fotoğraf: REUTERS/David MercadoBalılçıların botları kurumuş Popoo göl yatağında görülüyor.Kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde görülen bir bot ve balıkçı ağları.Kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde görülen ölü kuş bedenleri.Kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde yürüyen bir adam.Kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde araba tekeri izleri.Bir balıkçının botu kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde görülüyor.Kurumuş Popoo gölü yatağına saplanmış ölü balık bedenleri.Balıkçı Valerio Huanca kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde bir botun yanında duruyor.Bir kuşun ölü bedeni kurumuş Popoo gölü yatağı üzerinde.
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.