Doğa MücadelesiManşet

Boğazpınar’da HES için yürütmeyi durdurma kararı

0

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyünde yapılmak istenen HES için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

59

Evrensel Gazetesi’nden Burak Şefkat’in haberine göre Mersin 2. İdare Mahkemesi tarafından ‘HES’in yapılması durumunda yöre halkının yaşamında birçok olumsuzluğa yol açacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi. Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından yaklaşık 4 yıldır yapılması planlanan HES’e karşı yöre köylüleri bir süredir kitlesel eylemelerle tepki gösteriyordu. Boğazpınar köylüleri santrale karşı üç kez festival düzenledi, sayısız basın açıklamaları gerçekleştirdi.

Boğazpınar Köyü HES karşıtı platform sözcüsü Ahmet Öztürk

Boğazpınar Köyü HES karşıtı platform sözcüsü Ahmet Öztürk

Mahkeme ise verdiği kararda köylülerin bugüne kadar seslendirdikleri talepleri haklı bularak HES yapılması planlanan bölgede ‘‘bitki, hayvan ve yöre halkının yaşamında birçok olumsuzluğa yol açacağı ayrıca ÇED raporundaki değerlendirmelerin eksik olduğu, projenin etki alanının yanlış belirlendiği ve ÇED olumlu kararının hukuka uygun olmadığını’’ belirleyerek yürütmeyi durdurdu.

Boğazpınar Köyü HES karşıtı platform sözcüsü Ahmet Öztürk, mahkemenin verdiği kararı olumlu bulduklarını belirterek ‘Mücadelemiz yeni başlıyor. Tamamıyla bu iş bitene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Buradan şirkete bir kez daha seslenmek istiyorum ‘Boğazpınar’ın size verecek bir tas suyu yok’’dedi. Öztürk ‘’Yıllardır sürdürdüğümüz zorlu mücadelede her zaman yanımızda olan, desteklerini bizden esirgemeyen dostlarımıza, mücadele arkadaşlarımıza gazeteniz aracılığıyla çok teşekkür ediyorum’’dedi.

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.