EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi’nin atanmış yönetimi Can Candan’ın söyleşisini iptal etti

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nin yeni kayyım rektörü Naci İnci‘nin henüz rektör vekiliyken derslerini kaldırdığı daha sonra da güvenlik görevlilerine verdiği talimat ile kampüse girişini yasakladığı akademisyen Can Candan‘ın 25 Ekim Pazartesi günü katılacağı söyleşi rektörlük tarafından iptal edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK), “Can Candan ile Belgesel Macerası” adlı söyleşinin, Rektör Yardımcısı ve Öğrenci İşleri Dekanı Fazıl Önder Sönmez’in kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

‘Hukuki hiçbir dayanağı yok’

Açıklamada etkinliğin iptal edilmesinin gerekçesi olarak Can Candan’ın kampüse girişinin yasak olmasının gösterildiği belirtildi.

Açıklamada “Bizden beklenen tarih aralığında tüm izinlerini tamamladığımız etkinlik kulübümüzün senelerdir geleneği haline gelmiş, sinema mecrasından yetkin kişileri ağırlayarak sohbet ettiğimiz söyleşilerden biriydi” denildi.

Can Candan’ın atanmış yönetim tarafından ders vermesi engellenmeden önce Boğaziçi’inde belgesel sinema üzerine dersler veren ve kulübe değerli katkılar sunan bir hoca olduğu belirtilen açıklamada “Bu tarz bir etkinliğin engellenmesinin hukuki hiçbir dayanağı yoktur” tepkisi gösterildi.

Can Candan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ben de bu keyfi, hukuksuz ve hak ihlali içeren kararı kabul etmiyorum! @UniBogazici beni öğrencilerimden kimse ayıramaz! #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diyerek iptal kararına tepki gösterdi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.