LGBTİ+Manşet

Boğaziçi’nden ‘Hande Kader Bursu’na yalanlama: Bağışlar da iade edilecek!

0

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, bu sene bir trans öğrenciye Hande Kader Bursu verileceğini açıklamış, Kaos GL’de yer alan haber üzerinden biz de bu haberi sizlerle paylaşmıştık ancak Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden gazetemize gelen yazılı açıklamada bursun bilgileri dahilinde olmadığı belirtilerek bağışların da iade edileceği açıklandı.

Trans bir öğrenciye burs verileceği haberinin yayılmasının ardından, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Hande Kader Bursu’yla ilgili Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hiçbir bilgi ve dahli bulunmadığı, haberin ardından yapılan bağışların ise an itibarıyla iade edildiği belirtilirken burs verildiğine dair yapılan haberlerin de kaldırılması talep edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BÜVAK ve LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) işbirliği sonucu, ‘Hande Kader Bursu’ ile Boğaziçi Üniversiteli bir trans öğrenciye 12 ay boyunca 500 TL burs verileceği” yönündeki habere konu olan fon ve bursa dair Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hiçbir bilgi ve dahli bulunmamaktadır.

BÜVAK bünyesinde böyle bir fon mevcut değildir. Bu nedenle bu haberin yayınlanmanın ardından bağış yapan ve yapmak isteyenler yanlış yönlendirilmektedir.

Fon hakkındaki haber üzerine bağış yapanların hesaplarına yaptıkları bağışlar an itibarıyla iade edilmektedir.

Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi ve olmayan bir fona bağış yapılmasına neden olan haberin web
sitenizden kaldırılması konusunda yardımınızı rica eder;

Saygılar sunarız

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü”

 

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.