EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi’nde boykot: Tutuklu arkadaşlarımızı bırakın

0

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu‘ya karşı başlattıkları eylemlerde tutuklanan altı öğrenci için boykot ilan etti. Altı gün sürecek boykot bugün başladı. 

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından yapılan eylemlerde tutuklanan 11 kişiden beşi tahliye edilmişti, altısının tutukluluğu ise devam ediyor. 

“Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz” diyerek altı günlük boykot başlatan öğrenciler bugün üniversitenin online yapılan derslerine katılarak, “Hocam biz derse girmiyoruz” dedi. Öğrenciler, üniversitenin Güney Kampüs Meydanı’nda bir araya gelerek şarkılarla, forumlarla “Direniş Festivali“ni başlatacak.

Boykot programı

 
Boykot programı şu şekilde:

  • Saat 13.00 itibari ile Güney Kampüs Meydanı’nda bir araya gelecek olan öğrenciler, ‘Susturamayacaklar’ şarkısını söyleyerek direnişin süreceği mesajını verecek.
  • 13.30’da kadınlar öncülüğünde gerçekleşecek olan ‘İstanbul Sözleşmesi’ni konuşuyoruz’ forumu ile de Boğaziçi direnişinin, ülke gündeminden bağımsız olmadığına dikkat çekilecek. 
  • 14.30’da ‘Nasıl bir üniversite istiyoruz’ başlığı ile devam edecek forumda ‘Özerk üniversite’ talebi yinelenecek.
  • 17.30’da nöbet bitişi ve basın açıklaması yapılacak.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.