EğitimManşetTürkiye

Boğaziçililerin eylemine Kadıköy Kaymakamlığı’ndan yasak kararı

0

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Melih Bulu‘ya yönelik protestolar kapsamında öğrencilerin 1 Nisan Perşembe saat 17.00 için Kadıköy İskele‘ye yaptıkları çağrıya Kadıköy Kaymakamlığı‘ndan yasak geldi.

Yapılan açıklamada yasağın gerekçesi olarak ise Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle 29 Mart günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde İstanbul’un koronavirüs açısından çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasında yer alması gösterildi.

‘Toplumun salgından korunması için’

Açıklamada “Bu itibarla İlçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirildi” denildi.

Tüm açık alanlardaki toplantı ve görüş yasağının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden alındığı belirtildi. 

Öğrencilerden Kadıköy’e çağrı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yaptıkları çağrıda “Meşru olmayan kayyumlara, polis şiddetine, korku rejimlerine karşı omuz omuza durmak için, hukuksuz kararları kabul etmiyoruz demek için 1 Nisan’da Kadıköy’de; Anıl ve Şilan’ın özgürlüğü için 2 Nisan’da Kartal Adliyesi önünde buluşuyoruz!” demişti.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.