EğitimManşetTürkiye

Boğaziçililer soruşturma açılan 51 öğrenci için eylemde: Hepimiz oradaydık

0
Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolara katılan öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmaya karşı eylem düzenledi.

Öğrenciler, Güney Kampüs’te yer alan Rektörlük binası önünde yazıkları dilekçelerle bir araya geldi. Eyleme “el salla el salla kameraya el salla” sloganları ve “aç aç soruşturma aç” sloganları eşlik etti.

Öğrencilerden Kayyımlığa dilekçe

“Boğaziçi Üniversitesi Kayyımlığına” hitaben kaleme alınan dilekçede “Kayyım Melih Bulu protetoları sürecinde eylem hakkını kullanan arkadaşlarımıza kayyum emriyle soruşturmalar açılmaya başlandığını öğrendik” denildi. Devamında ise şu ifadeler yer aldı:

1 Şubat 2021 tarihinde kayyım Melih Bulu’nun onayıyla Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’e giren polis tarafından 51 arkadaşımız işkence ile gözaltına alındı.

Arkadaşlarımız, hukuksuzca gözaltına alınıp yıpratılmamış gibi bir de yapılan gözaltıların hesabını sormak istedikleri için arkadaşlarımız hukuksuz soruşturmalara maruz bırakılıyor.

Fotoğraf: Boğaziçi Daynışması

‘Soruşturmalar meşru değil’

Bunlara ek olarak kayyum rektörün iftiraları ve ÖGB’nin fişlemeleriyle kampüse yemek getiren, kampüste yayın yapan ve protesto haklarını kullanan birçok arkadaşımız hakkında da soruşturma açıldı. Kayyım atamasına yönelik protestolarla ilgili açılan soruşturmaların hiçbiri meşru değildir, protesto suç değildir.

Benim de fiziki ya da manen orada bulunduğumu ve arkadaşlarımıza açılan soruşturmayı kabul etmediğimi bildiriyorum. Haklı taleplerimizi dile getirme, toplu eylem yapma ve hesap sorma haklarımıza karşı zor kullananları tanımıyor, bir soruşturma açılacaksa bana da açılmasını talep ediyorum.

‘Kayyımlık yazısına güvenlik engeli’

Öte yandan Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan paylaşımda bir öğrencinin Rektörlük binası girşindeki ‘Rektörlük’ yazısı üzerine ‘Kayyumlık’ yazan bir kağıt yapıştırması nedeniyle güvenlik görevlilerinin soruşturma açmakla tehdit ettiği belirtildi.

Dayanışma “Dün kayyumluk yazısını yenilerken arkadaşlarımızı videoya çeken ve idari işlem başlatılacağını söyleyen güvenlik, bugün sabah da bu yazıyla gözdağı politikasını devam ettirdi” ifadelerini kullandı.

 

‘Kayyumlar yalnızdır, biz değiliz’

Öğrenciler bu müdahalenin ardından yazının üzerine birçok ‘Kayyumlık’ yazan kağıt yapıştırmış, “Kayyumluk binasının yazısını bir kişi değil, hepimiz yeniliyoruz! Okulumuzun özel güvenliğinin öğrencilere karşı olan tutumunu, bu korku politikasını kabul etmiyoruz! Kayyumlar yalnızdır, bizler değiliz!” demişti.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.