EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi yeniden polis ablukasında: Öğrenciler gözaltına alınıyor

0
Fotoğraf: Boğaziçi Dayanışması

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yeni kayyım rektör Naci İnci‘yi protesto ettikleri için Naci İnci tarafından yapılan şikayet sonucunda iki öğrencinin tutuklanmasını protesto eden öğrencilere yeniden polis saldırdı.

“Arkadaşlarımızı serbest bırakın” diyen öğrenciler bugün öğle saatlerinde Güney Kampüs kapısı önündeki basın açıklamasına çağrı yapmıştı. Okul çevresini abluka altına alan polis, öğrencilerin dışarı çıkmasına engel oldu.

Okul içerisinden gözaltı

Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada “Bizler, anayasal hakkımızı kullanırken ablukaya alındık. Anayasal hakkımızı kullanmak istediğimizi söylüyoruz fakat polis dışarı çıkarsanız müdahale ederiz dedikleri halde en az üç arkadaşımızı okulun içerisinden gözaltına aldılar!” denildi.

Boğaziçi TV ise Etiler Kapı çevresinde altı öğrencinin gözaltına alındığı, Güne Kampüs çevresinde ise bir kişinin daha gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.  Öğrenciler polisin engellemesine rağmen güney kapı önünde basın açıklamasını okudular.

Neler yaşandı?

Boğaziçili öğrenciler 4 Ekim’de Naci İnci rektörlük binasından çıkarken atanmış rektörü yuhalamış ve arabasının önünde durmuşlardı.

Naci İnci tarafından yapılan şikayetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın “terörist” diyerek hedef göstermesinin ardından polisler 5 Ekim günü 10 öğrenciyi gözaltına aldı.

Üç öğrenci serbest bırakılırken, yedi öğrenci geceyi nezarethanede geçirdikten sonra adliyeye çıkarıldı. Burada iki öğrenci hakkında tutuklama kararı verildi. Beş öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğrenciler “Naci İnci’ye hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “2911’e muhalefet” ve “görevli memura görevini yaptırmama” ile suçlandı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.