ManşetEğitimTürkiye

Boğaziçi Dayanışması’ndan Kadıköy’e eylem çağrısı

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Dayanışması, Kadıköy Rıhtım‘da 21 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de düzenlenecek eyleme çağrı yaptı.

Yapılan çağrıda”BoğaziçiÜniversitesi’ne atanan kayyuma karşı yapılan protestolarla başlayan eylemlerde sesimize ses oldunuz. Kayyumlarla iradesi çiğnenen üniversite bileşenleri, bu dayanışma sayesinde direnişe devam ediyor ve kayyumlar gidene kadar da devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Hakları gasp edilenin yalnızca Boğaziçi öğrencileri olmadığı belirtilen açıklamada “İradesi çiğnenen gençleri, belediyelerine kayyum atanan Kürt halkını, yoksullukla ezilen emekçileri, ötekileştirilen ve inkar edilen kadınları, LGBTİ+’ları ve daha nicelerini seslerini duyurabilmeleri için kayyumcu zihniyete karşı yapılacak basın açıklamasına ve sonrasında konuşmaya davet ediyoruz” denildi.

Açıklama “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganıyla sona erdi. Boğaziçi Dayanışması’nın çağrısına aralarında Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi birçok üniversitenin bulunduğu gruplardan destek geldi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.