EkolojiManşet

Bodrum’un Cennet Koyu’nda dört saatte bir ton çöp toplandı

0

Muğla‘nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy‘da dört saat içerisinde yapılan temizlik çalışmasında tam 1 ton atık madde toplandı.

Çalışmalara 16 işçinin yanı sıra koyda denize giren tatilciler de katkıda bulundu. Atıkların çoğunluğu ise maske, plastik ve cam şişe, yiyecek ve içecek atıkları, havlu ve giysilerden oluşuyordu.

Maskeler ağaçlara asılı

Sözcü’nün haberine göre birçok tatilcinin maskelerini koydaki ağaçlara asıp bırakıp gittikleri görüldü.

Ankara’dan tatile gelen evli ve iki çocuk annesi Şebnem Göymen “Şu anda cennet gibi bir koydayız, insanların yiyip içtiklerini otomobilin penceresinden veya piknik yaptıkları yere atıp gitmek kolay geliyor. Bu zihniyet değişmedikçe değil 1 ton 3 tonda çöp çıkar burada” dedi.

‘Etrafta onlarca konteyner var’

Etrafta bu çöplerin atılabileceği onlarca konteyner olduğunu söyleyen Göymen, “Medeniyet ev eğitim işte bu nedenle önemli. Cennet gibi koya gelip tatil yapıp gidiyorlar ama pisliklerini de geride bırakıyorlar” eleştirisini yaptı.

Özellikle deniz kıyılarına bırakılan, araçlardan yollara atılan ve çevre kirliliğine neden olan 90 poşet atık 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne götürülerek geri dönüşüm için ayrıştırıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.