Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Cennet Koyu’nda yapılacak projeye karşı imza kampanyası başlatıldı

0
Fotoğraf: change.org

Cengiz Holding‘in bünyesinde bulunan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, Muğla‘nın Bodrum İlçesi‘nde bulunan Cennet Koyu‘na dört adet mendirek yapısıyla iki adet plaj yapmayı planlıyor.

Şirket, geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu.

Cennet Koyu, Üçüncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. Bu yapılaşma hayata geçerse bölgede yaşayan Akdeniz foku, çizgili yunus ve deniz kaplumbağalarının da yaşam alanları tehlike altında olacak.

Doğa severler de Cennet Koyu’nda söz konusu yapılaşmanın hayata geçmemesi için change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı. bin 500 imza hedefini taşıyan kampanyayı şu ana kadar bin 445 kişi imzaladı.

‘Aşırı yapılaşmanın önü açılacak’

ANTERHABER‘e konuşan Hukukçu Mehmet Çilsal, projenin hayata geçmesi halinde aşırı yapılaşmanın önünün açılacağını kaydetti:

Çam ormanları ile kaplı, yapılaşmaya kapalı bir koya yapılacak bu tesis aşırı yapılaşmanın önünü açacaktır. Bu projenin ardından yap sat villaları gelecek. Yakında ÇED gerekli değildir raporunu da alırlar. ÇED toplantısı bile yapmaya gerek görmezler, Bodrumlular olarak dev imza kampanyası başlatıldı, dava açmaya hazırlanıyoruz, büyük sermayenin hukuku dolanması alışkanlık haline geldi.”

Cengiz Holding’in bölgedeki ilk hamlesi değil

Muğla Çevre Platformu Eş Sözcüsü Umay Karabaş ise, Cengiz Holding’in bu alandaki girişiminin ilk olmadığını, 2013 yılından beri yapılaşma çalışmaları için uğraştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Ortak yaşam alanlarımızı korumakla yükümlü kurumlar ve kurullar, yükümlü oldukları işleri layıkıyla yapmadıkları için şu an bir doğal alan ve buradaki tüm canlılar yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Biz Muğla Çevre Platformu olarak, bu raporların iptali ve koruma odaklı olarak yeniden yapılması için uğraş vermeye devam edeceğiz. Tüm bu karamsar tabloya rağmen, buradan da dönüş olduğunu bildiğimiz için, Cennet Koy için de sözümüz net: Cennet Koyu Cengiz’e teslim etmeyeceğiz, bırakın doğal kalsın, sloganı ile mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kampanyayı buradan imzalayabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.