Manşetİklim Krizi

Bodrum Belediyesi’nden iklim adımı: Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi imzalandı

0

Bodrum Belediyesi küresel ölçekte bir sözleşmeye imza attı. Sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi‘ni imzaladı. Böylece ilçenin daha temiz ve çevreye duyarlı bir kent olması hedefleniyor.

‘Hedefimiz Bodrum’un temiz bir kent olması’

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, iklim değişikliği eylem planını hazırlamayı taahhüt ettiklerini belirterek sözleşmeyle ilgili şunları söyledi:

“Bodrum Belediyesi olarak, Avrupa Komisyonu tarafından yürürlüğe konan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Başkanlar Sözleşmesi’ne  imzamızı attık. Bu imzayla, kentimizdeki sera gazı salınımını azaltmayı, sera gazı envanteri ve iklim değişikliği eylem planı hazırlamayı taahhüt ediyoruz. Nihai hedefimiz, Bodrum’un daha yaşanabilir, temiz ve çevreye duyarlı bir kent olması”

Ayrıca, imzalanan bu sözleşmeyle ilçede, sera gazı salınımının azaltılması, sera gazı envanterinin ve iklim değişikliği eylem planının hazırlanmasının önünün açılması bekleniyor.

‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planları hazırlayacağız’

Başkan Arasküresel iklim değişikliğine de dikkat çekerek, Bodrum ölçeğinde Sürdürülebilir Enerji Eylem Planları hazırlayacaklarını söyledi:

“Küresel iklim değişikliği, insan faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı konsantrasyonunda artışın bir sonucudur. Sıcaklıkların yükselmesi, yağış döngülerinin değişmesi, doğal afetlerin sıklığı, küresel ısınmanın getirdiği olumsuzluklar. Ne yapacağız? İlk iki yıl, Bodrum ölçeğinde Sürdürülebilir Enerji Eylem Planları hazırlayacağız. Bu konuda Kent Konseyimizle birlikte inisiyatif alıyoruz”

Ayrıca Aras, Bodrum’da, 2030 yılına kadar sera gazı salınımını en az yüzde 40 oranında azaltmayı hedeflendiklerini açıkladı.

Sözleşmeyi sadece 23 belediye imzaladı

Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi’ni bugüne kadar Türkiye‘de sadece 23 belediye imzaladı. Muğla kenti için ise bu sözleşme ilk defa imzalandı.

Daha önce bu sözleşmeye imza atan Türkiye’deki belediyelerin listesi ise şu şekilde: Yenişehir-Mersin, Yenimahalle, Bolu, Çorlu, Sakarya, Gaziantep, Pendik, Bayındır, Şişli, Bağcılar, Bursa, İzmir, Çankaya, Maltepe, Nilüfer, Eskişehir-Tepebaşı, Antalya, Kadıköy, Seferihisar, Bornova, Eskişehir, Karşıyaka-İzmir, Karşıyaka-Balıkesir. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.