Ekolojiİklim KriziManşetYerel

Bodrum’da yeni konutlar için yağmur hasadı şartı konuldu

0

Bodrum Belediyesi‘nin 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı‘nda, belirlenmiş şartlar altında inşa edilecek yeni konutlar için yağmur suyu toplama şartı getirildi.

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda birinci gündem maddesi olan “Kent Konseyi Su Çalışma Grubunun Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde değişiklik talebi” görüşüldü.

Buna göre, 1000 – 2000 bin metrekare arası yoğunluklu 0.15 emsali geçmeyen, zeytinlik vasfı taşımayan, düşük yoğunluklu konut alanlarında bulunan parsellerde, yapı yaklaşma mesafelerini ihlal etmemek, toplama tankının ebatlarını İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce değerlendirmek şartıyla yağmur suyu toplama gerekliliğini içeren teklif oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Aras: Su kriziyle karşı karşıyayız

Bodrum’da yaşanan su kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplantıda “Küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliğinin etkilerini yakından hissediyoruz. Bu yaz son 40 yılın en sıcak yazını geçirdik. Eylülde yağış olmadı ve ciddi bir su kriziyle karşı karşıyayız. Sebebi hem doğal kaynaklardaki tahribat hem de Bodrum’daki hatların sürekli patlayarak bizleri susuz bırakması. Bununla  ilgili çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Mumcular Barajı’nda su bitti

Barajlardaki su seviyelerine de değinen Aras, şu bilgileri verdi:

“Şu anda Geyik Barajı yüzde 13, Mumcular Barajı yüzde 8 seviyesinin altına inmiş durumda. Mumcular Barajı’ndan artık Güvercinlik ve Mumcular’daki arıtma tesisine su alamıyoruz. Su en kritik doğal kaynak ve bununla ilgili çözümleri de öğreniyoruz. Bunlardan biri olan Ekinambarı’ndaki yer altı suyunu MUSKİ ve DSİ’den gerekli izinleri alarak belli bir oranda arıtma tesisine taşımak için bir proje hazırlanıyor. Bir diğeri de çevre şartlarına saygı duyarak denizden arıtma projesi. Bu da şu anda bizlerin teklifiyle MUSKİ tarafından yürütülüyor. Biz de belediye olarak su kesilen yerlerde bize ulaşıldığı zaman, hemen destek ve temizlik işlerimizdeki tankerlerle anında talep edilen bölgeye su takviyesi yapıyoruz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.