DünyaManşet

BM’ye sunulan rapordan: Taliban ‘işbirlikçiler’e yönelik insan avına çıktı

0
Birleşmiş Milletler‘e (BM) sunulan bir raporda, Afganistan‘da iktidarı ele geçiren Taliban‘ın NATO ve ABD askerleriyle çalışan ve işbirliği yapan herkesin yakalanması için çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi.

Ajan ağları kuruluyor

BBC’nin aktardığına göre, askeri, polis ve araştırma birimlerinde görev alanların özellikle risk altında olduğu belirtilen belgede, “Taliban, tüm büyük kentleri ele geçirmeden önce, buralardaki bireylerin yerlerini belirleme çalışması yaptı” ifadesi kullanılıyor.

Belgede, Taliban militanlarının, Kabil havaalanına girişte denetleme yaptığı, bazı yabancı personelin çıkışına izin verilirken, “kaos” durumunun devam ettiği belirtiliyor.

Rapora göre, Taliban, yeni rejim için çalışacak ajan ağları kuruyor.

protestolar

Bağımsızlık Günü kutlamalarında ateş açıldı

Reuters, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, bugün Esadabad‘da düzenlenen bir protestoda birkaç kişinin, silah seslerinin neden olduğu izdihamlarda hayatını kaybetmiş olabileceğini aktardı. Dün de Celalabad kentinde Afgan bayrağıyla yapılan gösterilerde öldürülen kişiler olduğu aktarılmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, bazı yerlerde protestocuların Taliban bayraklarını kaldırarak Afganistan bayrağıyla değiştirdiği görülüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.