DünyaManşet

BM: Afganistan’da gıda güvensizliği ile yüzleşen insan sayısı en az 18,8 milyon

0

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Afganistan‘da akut gıda güvensizliği yaşayan insan sayısının en az 18,8 milyon olduğunu açıkladı.

Örgüt, bu sayının yıl sonuna kadar 22,8 milyon olacağını tahmin ediyor.

Çok daha fazla yardıma ihtiyaç var

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, Afganistan halkının kuraklık, kırsal geçim kaynaklarının ve ekonominin çöküşüyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

FAO, tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için farklı bölgelerde çiftçi ve besicilere yardımlar sağladığını, ancak bu yardımlardan çok daha fazlasına ihtiyaç olduğu belirtildi.

FAO konuyla ilgili açıklamasında, “Afganistan’da bugün en az 18,8 milyon insan akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya. Günlük olarak kendilerini besleyemiyorlar ve bu sayının 2021 sonunda 22,8 milyon kişiye yükselmesi bekleniyor” dedi.

FAO Genel Direktörü Çü Dongyü de “Afganistan’ın açlık tuzağından kurtulmasına yardım etmemiz gerekiyor. Milyonlarca Afgan, hayvanları ölürse ya da tarlaları ekilmezse felaketin eşiğindeler. Tarım ve hayvancılıkta üretim için acil yatırım gerekiyor” ifade etti.

FAO’nun Afganistan Temsilcisi Richard Trenchard da Afganistanlı çiftçilerin yeniden gıda üretebilmeleri için nakit ihtiyacı olduğuna dikkati çekti ve “Tarım bekleyemez, Afganistan halkı bekleyemez” diye de ekledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.